Зелената сделка за Европа е голямото предизвикателство през новия мандат

...
Зелената сделка за Европа е голямото предизвикателство през новия мандат
Коментари Харесай

European Green Deal - присъда или надежда за индустрията и енергетиката ни

Зелената договорка за Европа е огромното предизвикателство през новия мандат на европейските институции. Тя ще обгръща пакет от ограничения и дейности, които ще предопределят бъдещето на Европа и на света в идващите десетилетия. Предстои да бъде препоръчан първият европейски законодателен акт, в който ще е заложена задачата за индиферентност във връзка с климата до 2050 година Зелената договорка ще окаже доста въздействие върху всички аспекти от живота, изключително върху енергетиката и промишлеността.

Българският европейски народен представител Радан Кънев (Демократична България, ЕНП) работи интензивно по провокациите, които измененията в климата слагат пред европейските жители и бизнес. Негови оферти бяха признати и бяха включени в резолюцията на Екологичен потенциал за Конференцията на Организация на обединените нации по въпросите на климата COP 25 . Те се отнасят до:
Инвестиции в просвета, технологии и иновации; Защита на развиването на въглищните и индустриални райони и вложения в съвременни софтуерни производства и новаторски енергийни методи; Отчитане на ползите на земеделските производители и възпиране от политики, които заплашват устойчивото произвеждане на храни; Съобразяване на всички ограничения, свързани с превоза, с правото на свободно напредване на рационална цена на жителите на отдалечените от ядрото на Европейски Съюз страни и територии.
Господин Кънев е и единственият български член на Европейския енергиен конгрес с история от над 20 години. Форумът се концентрира върху значимите тематики от енергийните политики на Европейски Съюз.

Организацията обезпечава опция на членовете на Европейския парламент да се срещнат с гледните точки на заинтригуваните страни в енергийните браншове , Европейската комисия, националните институции и други участници, дейни в енергийния бранш. Председател на Европейския енергиен конгрес е евродепутат от Полша Йе́жи Бу́зек (ЕНП), някогашен ръководител на Европейския парламент.

Сега Радан Кънев е първият български политик, който стартира диалога за Зелената договорка в България. На 10 декември, вторник, от 12:30 в Дома на Европа , ул. " Георги С. Раковски " № 124, ще се състои полемика с представители на институциите, бизнеса и жителите - " European Green Deal и новите климатични политики - присъда или нова вяра за българската промишленост и енергетика? "

" Зелената договорка " за Европа може да бъде стратегическа опция, само че и забележителен риск за българската стопанска система . Темата за справедливия преход е по какъв начин регионите, наранени от климатичните политики, да станат центрове на развиване на новите технологии, които ще заместят високовъглеродни действия. Именно за това европейският народен представител Радан Кънев намира за извънредно значимо задълбоченият спор за Зелената договорка да се състои в точния момент в България.
 Снимка 455965
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР