"Зелената сделка" на Европа показва, че трябва да мислим с

...
"Зелената сделка" на Европа показва, че трябва да мислим с
Коментари Харесай

Газ или ядрена енергия? Ще заместим ли въглищата?

"Зелената договорка " на Европа демонстрира, че би трябвало да мислим с какво би трябвало да заместим въглищата, дали с газ, дали с нуклеарна сила. Президентът Тръмп прати 11 специалисти на "Белене ", които да се уверят с очите си, че това, което съм им споделил, е правилно, разгласи по Дарик министър председателят Бойко Борисов.

"Виждаме огромни благоприятни условия и в "Белене ", и в "Козлодуй ", сподели още той.

Според премиера думата на 2019 година е работа и отговорност. "Те са преплетени. Това е единственото значимо нещо. Това, което човек направи можеш да го покажеш и аз постоянно съм се управлявал от тази максима. Да оставям след себе си неща, които по-късно някои доста десетилетия да се употребяват ", изясни той.

На въпрос какво е оставил след 2019 година, министър председателят съобщи, че метрото в София се строи, лостовете на "Хемус " са финансирани и се сторят.

"Там, където нямаше планове, се проектират от инженери. "Струма " се строи на цялостна скорост - тунели, аркади. Ще стигнем до Кресна в идната година. Връзката със Сърбия тук-там се асфалтира. Има една тежка точка, тъй като там има горски скат и да минем през него, само че голямата част се строи. Тези планове приключени дадоха опция страната за първи път трите години поред да имаме повече експорт за Германия, Франция, за Европейски Съюз, за развитите пазари. Така че не инцидентно всички кредитни организации, всички наблюдаващи, всички статисти изрично демонстрират растежа, финансовата и икономическата непоклатимост и не инцидентно сме си сложили за идната година и по-сериозни цели ", добави още той.

Относно президентът Румен Радев Борисов добави, че не желае да приказва за човек, който е предназначен да бъде обединител на нацията, а се държи като позиционен водач, а в действителност е първият човек в страната с най-голямата заплата, с най-големите привилегии.

"В същото време приказва за личната си страна като президент на непозната страна, която има враждебно отношение към България. Той като излезе в чужбина там приказва единствено добре, с цел да това е реалност и външните наблюдаващи го знаят. А като пристигна тук, с изключение на рецензия към държавното управление друго няма. Но той не е споделил една дума против Българска социалистическа партия, против Движение за права и свободи, не е споделил една дума против ръководството на неговата партия, която го направи президент. Президентът Радев е предназначен да бъде обединител на нацията, а се държи като позиционен водач ", показа още Борисов.

"ЕК излезе и единствено преди месец и нещо мониторинговия механизъм падна, по този начин както бяхме дали обещание в мандата на тази комисия. На всички равнища са споделили България е изпълнила совите критерии. Нещо повече преди няколко дни излезе статистиката на Европейска комисия за цяла година в България са влезнали под 200 емигранти. А през шенгенска Гърция 67 хиляди. А представете си България да има 67 хиляди мигранти ", изясни още министър председателят.

Борисов акцентира, че единствено за това, което са създали всички би трябвало да кажат отлично на държавното управление, на граничарите, на всички останали български войни, които са защитили суверенитета, защитили са си границите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР