Зелената сделка гарантира съвсем друг облик на градовете в обозримо

...
Зелената сделка гарантира съвсем друг облик на градовете в обозримо
Коментари Харесай

Петър Витанов: Скоро би трябвало да заменим бензина с електричество, въглищата – със зелена енергия

Зелената договорка подсигурява напълно различен образ на градовете в обозримо бъдеще. Скоро би трябвало да сменяем бензина с електричество, въглищата – със зелена сила, както и да създадем много по-устойчива, по-хубава и по-приятна градска среда . Това съобщи евродепутатът Петър Витанов по време на конференцията „ Зелени градове & спорт за всички “, която Българска телеграфна агенция провежда в Пресклуба си Ямбол.

Витанов напомни, че единствено преди седмица европарламентът гласоподава законите, свързани със зелената договорка. По думите му в доста елементи на Европа към този момент има " умни, съвременни, зелени градове ", само че този развой в България се нуждае от ускорение и наваксване на огромното закъснение по отношение на другите страни членки на Европейския съюз.

София остава един от най-мръсните европейски градове и сигурно – най-мръсната европейска столица . И да, ще кажете, че в Ямбол е по-чисто, и евентуално е по този начин. Там няма тежките замърсявания, които дишаме ние всеки ден. Замислете се обаче, дали в покрайнините на вашия град са се справили с казуса с боклука, дали имате рециклиращи съоръжения, дали живеем екосъобразно “, означи Витанов.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР