Зелената партия на Швейцария не успя да спечели място във

...
Зелената партия на Швейцария не успя да спечели място във
Коментари Харесай

Зелената партия на Швейцария не успя да влезе в правителството

Зелената партия на Швейцария не съумя да завоюва място във федералното държавно управление , макар че реализира добър резултат на изборите, осведоми " Ройтерс ".

Партията не съумя да убеди Народното събрание да в профил министър и мястото да се заеме от Зелените.
 „ Тектонична промяна”: Зелените с исторически триумф в Швейцария
„ Тектонична смяна ”: Зелените с исторически триумф в Швейцария

Резултатите удостоверяват предварителните прогнози, че безпокойството от климатичните промени може да провокира " зелена вълна "

Промяна единствено на един член в 7-членния кабинет е политическа сензация. Федералният съвет е от 7 члена, той съставлява държавното управление на Швейцария и групово работи като държавен глава и държавно управление на Швейцария.

Според по този начин наречената " магическа формула " за шерване на властта шест кабинетни места са споделени поравно от Швейцарската национална партия, Социалистическата партия, Свободната демократическа партия, християндемократите държат седмото място. Президентството е на ротационен принцип всяка година.

Лидерът на Зелената партия Регула Риц оспорва мястото на Игнацио Касис , външният министър от либералите, само че не получи поддръжка при гласоподаване на 246 членове на двете камари , които избират всеки министър самостоятелно.

Депутатите оповестиха, че не желаят да разклащат политическата лодка или да крадат мястото на единствения представител във федералното държавно управление от италианскиговорящия южен кантон Тичѝно.

През октомври Зелените приключиха на четвърта позиция на изборите през октомври.

Управлението на Швейцария е въз основата на консенсус. Мнозина не са склонни християндемократите да бъдат отстранени от ръководството, защото те са в кабинета от влизането в действие на формулата през 1959 година Освен това те съставляват центристкия блок в Швейцария.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР