Зелена улица“ е дадена за ремонта на филиала на ДТ

...
Зелена улица“ е дадена за ремонта на филиала на ДТ
Коментари Харесай

Зелена улица“ за ремонта на варненския театър Стоян Бъчваров“

 " Зелена улица “ е дадена за ремонта на филиала на държавна такса " Стоян Бъчваров “, откакто Министерството на културата поддържа контракт за партньорство с Община Варна и Театралния музикално- продуцентски център - Варна.  Кметът Иван Портних връчи копие от документа на Веселина Михалкова, артистичен шеф на театъра. 

  " Радвам се, че преминахме дружно през дългата подготовка на плана и сме на финалната права броени дни преди 27-то издание на Международния театралния фестивал " Варненско лято “. Проектът е по оперативна стратегия " Региони в напредък “, част от капиталовата стратегия на Община Варна, и е на стойност близо 7,2 млн. лева “, сподели кметът Иван Портних.  Предвижда се минимум 80% от пространствения потенциал на филиала да бъде употребен за културни цели, като сградния фонд бъде напълно освежен – сцена, осветяване, зала,  съоръжение, създаване на камерна сцена и други Кметът напомни, че главната сцена на театъра бе ремонтирана също със средства от Европа – 4 млн. лева от предходния програмен интервал.  " Очаквам след ремонта постройката, филиалът на театъра да придобие един актуален тип и улеснения както да креативните колективи, по този начин и за феновете. Знам, че в плана е обърнато особено внимание за обезпечаването на налична среда за хората с увреждания “, сподели той. 

Кметът Иван Портних напомни, че постройките на държавна такса “Стоян Бъчваров “ са монументи на културата, с които общината се отнася с внимание. Пример за други актуализирани старинни здания са Юнашкият салон, Домът на флота, Матроският клуб.  В региона на театъра към този момент работи и една от точките за безвъзмезден интернет, които бяха основани след извоюван план. 

Веселина Михалкова благодари на всички, ангажирани с плана, като си пожела обновената постройка на филиала да отвори порти за 100-годишинната на театъра през 2021 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР