Зелена светлина за българите, които искат да почиват в Гърция.

...
Зелена светлина за българите, които искат да почиват в Гърция.
Коментари Харесай

Европа отваря границите си - Гърция, Полша, в понеделник - Франция

Зелена светлина за българите, които желаят да почиват в Гърция. Както даде обещание - Гърция отваря границата си за туристи от понеделник -15 юни, от 12 ч. на обяд. Отварят се и още граници в Европа, по рекомендация на Европейската комисия.

В годината на пандемия това е специфичен сезон. Гърция се готви седмици наред да одобри туристи от 29 страни. Премиерът Мицотакис откри сезона от фамозния остров Санторини.

Кириакос Мицотакис, министър-председател на Гърция: Гърция е подготвена да посрещне туристи. Тяхната сигурност и здраве ще са приоритет номер едно.

От понеделник обаче се отварят единствено сухопътната граница с България и летищата в Атина и Солун за интернационалните полети. Туристите от рискови страни ще бъдат тествани и при позитивна проба за ковид ги чака 14-дневна карантина.

На първи юли отварят и летищата на островите. Бизнесът и управляващите твърдят, че се вземат ограничения за сигурност, а здравните служби

Албания също открива летния сезон. Днес летището в Тирана одобри първия под наем полет с туристи от Беларус.

Мъж: Вие сте първата страна, която ни разрешава да дойдем на отмора. Благодарим!

Полша отвори границите с всички прилежащи страни. На граничния пункт Франкфурт на Одер - Слубице имаше празненство. Поляци и германци още веднъж могат да пазарят или почиват където пожелаят.

Жена: Усетих усета на свободата. Най-сетне независимост!

Двуседмичната карантина за идващи в Полша отпада. От понеделник Франция ще приема без ограничавания жители на съвсем всички европейски страни, с изключение на Испания и Англия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР