Зелен сертификат за служителите вероятно ще се въведе във всички

...
Зелен сертификат за служителите вероятно ще се въведе във всички
Коментари Харесай

Сандов: Трябва да си върнем плажовете и да опазим дюните |

Зелен документ за чиновниците евентуално ще се вкара във всички министерства, откакто министър председателят Кирил Петков разгласи, че в постройката на Министерски съвет на " Дондуков " ще се влиза единствено с подобен пропуск. 

Това предвижда вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов пред Нова тв. Той добави, че обмисля да предприеме тази стъпка в Министерство на околната среда и водите, тъй като е значимо да се дава образец на обществото и да се подтиква имунизацията. 

Обикновено корупцията нанася огромни вреди, а от време на време даже убива. Има доста образци, за които не можем да разбираем нещо случило се,
с изключение на с корупция, разяснява Сандов. И прикани всеки, който има сигнали за корупция, да ги подаде. Според него би трябвало да се направи щателна инспекция на плажовете у нас. 

„ Трябва да си ги върнем като страна, както и да си опазим дюните, освен поради самото запазване, само че и като нещо, което да притегля туристи ”, добави министърът.

Сандов изясни, че ще издаде указания на уеб страниците на всяка една районна ревизия по околна среда на заглавната страница да стои обществен указател за всяко едно желание, което е влезнало във ведомството за това дали върху него да се прави оценка за влияние върху
околната среда. “Ще създадем тъй че да се ползват такива проекти върху по-големи територии, с цел да не се постанова всяка една дребна къщичка да минава и тя през тази процедура. Така ще облекчим бизнеса, който се пробва да прави неща тук-там, където е разрешено, ще споделяме къде не може и ще свалим с към 70% работата на районните инспекции ”, добави той. 

„ Истината е, че в България има доста документи, които стоят по шкафовете и няма приложение. По същия метод имаме Стратегия за акомодация към климатичните промени. Макар и късно завършена, тя съществува и сме платили много за нея като страна. Трябва да я извадим и да я използван, сподели още Сандов. 

Сандов разяснява и бедствено състояние в елементи от Южна България след изобилните дъждове. „ Мостовете, които видяхме срутени, не са старите мостове. Тези в Родопите са на епохи и те продължават да са там. Правени са в миналото, тъй като на 100 години е идвала висока вълна, само че през днешния ден те са непокътнати. Проблемът с новата инфраструктура е, че тя не планува. Няма мисъл, че на обещано място би трябвало да се направи на по-голяма височина, защото ще има висока вълна в идващите години ”, уточни Борислав Сандов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР