Зелен парк, нови обслужващи улици и паркинги ще бъдат оформени

...
Зелен парк, нови обслужващи улици и паркинги ще бъдат оформени
Коментари Харесай

Университетска болница инвестира 1 млн. лв за нови паркинги и парк в Русе

Зелен парк, нови обслужващи улици и паркинги ще бъдат завършени в един от най-оживените квартали на Русе до есента на идната година. С това се е заела една от университетските лечебни заведения в града, която ще влага безплатно близо 1 млн. лева за планиране и строително-ремонтни действия.

Русе

Районът към някогашната Трета поликлиника в Русе се е оформил като център на квартал „ Здравец - изток ". Пешеходните алеи обаче стават все по-неудобни и мъчно проходими, а с разрастването на лечебното заведение, което е към този момент университетска болница, паркирането към него се е трансформирало в съществено предизвикателство.
Алис Муртезова, административен шеф на лечебното заведение: Тук се концентрира доста огромен поток от хора и няма по какъв начин тази зелена повърхност да остане в този вид.
Проблемът се чака да бъде решен с 3 паркинга с над 100 места, 2 нови обслужващи улици, които да улеснят достъпа на коли за спешна помощ и други профилирани коли в региона. Предвижда се и оформяне на парк с кътове за отмора, осветяване и видеонаблюдение.

Доц. доктор Кирил Панайотов, притежател на лечебното заведение: Изграждаме също по този начин и системи, които са за поливане на растителността и напълно замяна на растителните типове, които са в настоящето паркче.
След края на блаугостройството от университетската болница дават обещание да дарят всички построени уреди и прилежаща инфраструктура на общината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР