Зелен коридор за ваксинация ще бъде отворен на Самоводската чаршия

...
Зелен коридор за ваксинация ще бъде отворен на Самоводската чаршия
Коментари Харесай

Отварят зелен коридор за ваксинация на Самоводската чаршия |

" Зелен кулоар " за имунизация ще бъде отворен на Самоводската чаршия във Велико Търново, оповестяват от пресцентъра на Общината. Изнесеният център ще бъде ситуиран в Хлебната къща и ще работи на 23 и 25 август от 16,00 до 19,00 ч.

Имунизациите ще бъдат осъществявани от екип на МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов ".

По самодейност на кмета Даниел Панов Община Велико Търново сътвори организация за " зелени коридори " и в обитаемоте места от общината. Мобилни екипи потеглят от четвъртък и първото обитаемо място, където ще правят имунизации, е село Никюп. На 20 август екип ще работи в село Миндя, а на 24 август - в Килифарево.

Хората, които желаят да се ваксинират, ще могат на място и във всеки от краткотрайните пунктове да изберат желания вид ваксина - Pfizer и Moderna, Astra Zeneca и Jansen.

Колкото по-силен е ползата за имунизация, толкоз по-често могат да бъдат проведени мобилни центрове за имунизация, изясняват от общината.

" Зелени коридори " ще бъдат разкрити от 1 септември и за работещите в областта на образованието. До 20 август всяко учебно заведение, детска градина и детска ясла би трябвало да даде лист с искащите за имунизация педагози и непедагогически личен състав.

В интервала 17-20 август продължава работата на краткотрайните имунизационни центрове в постройката на Регионалната здравна ревизия, МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " и Специализираната кардиологична болница.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР