Зехтинът екстра върджин може да осигури защита на мозъка срещу

...
Зехтинът екстра върджин може да осигури защита на мозъка срещу
Коментари Харесай

Откриха още една полза от зехтина, никога не сте подозирали за нея

Зехтинът екстра върджин може да обезпечи отбрана на мозъка против деменция, написа в. „ Дейли експрес “, представен от Струма бг, базирайки се на американско проучване.

И това е доста забавно - без паласки и мазнини по корема с вълшебна напитка и шепа бадеми! Четете още забавни вести и потребни препоръки за вашето здраве в най-полезния здравен уебсайт Zdrave. to.

Консумацията на известния дресинг и главен съставен елемент на възхваляваната Средиземноморска диета може да помогне за запазване на паметта като способства за намалено образуване на бета-амилоидни плаки и неврофибриларни възли – присъщите белези на заболяването на Алцхаймер.

Авторите на актуалното изследване от Медицинския лицей на университета „ Темпъл “, Филаделфия, са открили, че зехтинът понижава мозъчните възпаления и задейства развой, прочут като автофагия, при който клетките се очистват от повредени съставни елементи.

В проби с мишки, чието хранене било обогатено със зехтин, експертите следили нараснали равнища на автофагия и понижаване на плаките и възлите. След прочут интервал гризачите, консумирали зехтин, се справяли по-добре на проби за запаметяване спрямо мишките, към чието хранене не бил добавян продуктът.

„ Откритието ни удостоверява удобния резултат от потреблението на зехтин екстра върджин върху главните белези на заболяването на Алцхаймер “, споделя доктор Доменико Пратико от изследователския екип.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР