Зехтинът е много полезен за здравето. Той е богат на

...
Зехтинът е много полезен за здравето. Той е богат на
Коментари Харесай

Лъжичка зехтин на ден – за здраво сърце и имунитет

Зехтинът е доста потребен за здравето. Той е богат на макронутриенти, мастни киселини, витамини. Смята се за най-хубавото средство в битката със сърдечносъдовите болести.
Зехтинът оказва помощ освен на сърцето и кръвоносните съдове. Оказва се, че малко количество чист зехтин дневно, обхванат на гладно, прави чудеса с организма.
Вижте какви!

1. Прочиства дебелото черво.
Зехтинът защищава дебелото черво от рак. Една супена лъжичка на гладно отстранява токсините и контролира запека.

2. За красиви кожа, коса, нокти и здрави кости.
Зехтинът има голям брой изгоди за кожата, косата, ноктите и костите. Ако пиете по една супена лъжица на гладно дневно ще забележите по какъв начин косата става мека, лъскава, здрава и хидратирана. Растежът ѝ ще се форсира. Ноктите ще станат по-розови и здрави.

3. Детоксикира черния дроб.
За да прочистите черния дроб от отрови смесете 2 супени лъжички зехтин със сока от половин лимон. Разбъркайте сместа в чаша и я изпийте на гладно. Правете това всяка заран.

4. За намаляване.
Зехтинът съдържа доста потребни мастни киселини, които контролират метаболизма и способстват за дълготрайната задоволеност.

5. За повишение на имунитета.
Мастните киселини в зехтина оказват помощ и за възстановяване имунните отбрани на организма. Те играят значима роля в регулацията на имунните реакции. Мастните киселини са и значима част от лекуването и управлението на автоимунните болести.

6. За крепко сърце.
По една лъжичка зехтин на гладно всеки ден оказва помощ за управлението на неприятния холестерол. Натрупванията от него запушват съдовете, вършат стените им нееластични и затрудняват кръвообращението, а дружно с него и работата на сърцето.

7. Потиска възпалението.
Проучване демонстрира, че 3-4 лъжички зехтин на гладно дневно оказват помощ за потискането на възпалението при автоимунни и ревматологични болести.

8. Контролира равнищата на кръвната захар.
Зехтинът има свойството да понижава освен холестерола, само че и равнищата на глюкозата в кръвта. Това значи, че той е по едно и също време потребен както за панкреаса, по този начин и за кръвоносните съдове.

9. Предпазва мозъка от увреждания.
Зехтинът предотвратява развиване на дегенеративни болести на мозъка, усъвършенства паметта и концентрацията. Тези свойства той дължи още веднъж на мастните киселини и антиоксиданти в състава си, които се борят със свободните радикали. В допълнение оказва помощ и в битката с депресията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР