Зехтинът е една от най-здравословните растителни мазнини, особено добитият чрез

...
Зехтинът е една от най-здравословните растителни мазнини, особено добитият чрез
Коментари Харесай

10 алтернативни употреби на зехтина

Зехтинът е една от най-здравословните растителни мазнини, изключително добитият посредством студено сплескване. Консумацията на зехтин оказва помощ за понижаване на сърдечносъдовия риск, високото кръвно налягане, холестерола.

Знаем, че зехтинът е потребен, само че знаем ли защо още да го използваме? Ето някои забавни различни и ексцентрични използва на потребното растително масло.

1. Направете си скраб със зехтин и захар.
Този естествен ексфолиант по едно и също време ще овлажнява и ексфолира кожата ви като я остави безпределно гладка и мека. Особено подобаващ е в зимните месеци, когато студът и вятърът проникват през облеклата и изсушават кожата.

2. Овлажнявайте краката и ръцете си със зехтин.
Няма потребност да харчите пари за скъпи кремове и лосиони за крайници и ръце. Достатъчен ви е натуралният зехтин. Масажирайте краката и ръцете си със зехтин и ще се убедите в чудесата, които прави той с кожата през зимата.

3. Овлажнявайте косата си.
Косата страда всеки ден поради продуктите и уредите, с които я третираме. Поправете вредите със зехтин. Полезните му свойства за косата са известни още от епохи. Не се плашете, че щом е растително масло, ще омазни косата ви, в противен случай. Зехтинът балансира косъма и скалпа и ги прави здрави и подхранени.

4. Предотвратете топката косми, в случай че имате котка.
Дори котките могат да се възползват от изгодите от зехтина. В взаимозависимост от това какъв брой е огромна котката ви ѝ давайте по 1 до 2 чаени лъжички зехтин дневно. Консумацията му предотвратява натрупването на космени топки в корема на домашния ви любим.

5. Отпуснете стегнатия цип.
Ако имате нов цип на панталоните или якето, който заяжда или е доста стегнат, намажете го с малко зехтин и ще тръгне съвършено.

6. Премахнете грима си.
Зехтинът е прелестен демакиатор. Напоете памучен тампон с малко зехтин и премахнете грима. Зехтинът по едно и също време ще почисти кожата и ще я овлажни. След това изплакнете и попийте с забрадка.

7. Успокойте слънчевото изгаряне.
Зехтинът е доста подобаващ за намазване на изгоряла от слънцето кожа. Той лишава червенината, изсъхналата и прегоряла кожа.

8. Лекува изсъхнал скалп.
Вместо еликсир можете да употребявате зехтин. Той оказва помощ за балансиране pH-то в скалпа и подхранването му. Може да повлияе добре даже нервиран скалп, както и пърхот.

9. Възстановява дървените мебели.
С памучна забрадка, леко напоена със зехтин, можете да разтриете драскотините по повърхността на дървените ви мебели. Следите ще се скрият, а дървото ще се полира и ще наподобява като ново.

10. Измийте лицето си.
Последното, което ще ви хрумне за измиване на лицето, е нещо мазно, каквото е зехтинът. Той обаче има свойството да почиства и обезврежда себума и насъбраните мазнини по кожата на лицето. След като го изплакнете и масажирате малко със зехтин, изплакнете с чиста вода и влажна забрадка. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР