Здравосовното състояние на папа Франциск се е подобрило значително, след

...
Здравосовното състояние на папа Франциск се е подобрило значително, след
Коментари Харесай

Състоянието на папата се подобрява след лечение с антибиотици

Здравосовното положение на папа Франциск се е подобрило доста, откакто е получил инфузия с антибиотици за инфекциозния бронхит, с който постъпи в болница по-рано през седмицата, заяви Ройтерс.

, откакто се оплака от затруднено дишане, което поражда нови опасения за здравето на 86-годишния понтифик, измъчен от редица болести.

Цитирайки медицинския екип на Франциск, Ватиканът заяви, че папата е бил диагностициран с вирус на заразен бронхит - мощно заразно респираторно заболяване, което изисква интравенозна инфузия на антибиотици.

" (Това) докара до предстоящите резултати със видимо усъвършенстване на здравословното му положение ", се споделя в изказването и се прибавя: " Въз основа на упования прогрес, Светият отец може да бъде освободен през идващите дни ".

Ватиканът сподели, че папата е прекарал следобеда, " отдавайки се на отмора, молитва и малко работа ".

По-рано в четвъртък, показвайки, че Франциск не е прикрепен към леглото си, Ватикана сподели, че той се е молил в дребния параклис в частния си болничен апартамент.

" Трогнат съм от многото известия, получени в тези часове, и показвам своята признателност за близостта и молитвата ", написа папата настрана в " Туитър ".

Не е ясно дали Франциск ще може да взе участие в някое от идните събития от Страстната седмица - един от най-натоварените интервали в църковния календар, който стартира с Цветница на 2 април.

Ройтерс написа, че кардиналите са получили информация от Ватикана, че папата няма да управлява великденските служби тази година и че те би трябвало ще споделят церемониите между тях.

Италианският кардинал Джовани Батиста Ре сподели пред организация AGI, че Франциск се чака да участва на главната литургия на самия католически Великден, който се пада на 9 април.

Последната му хоспитализация съживи спекулациите за допустима оставка на папа Франциск по здравословни аргументи след историческия казус на неговия предходник Бенедикт XVI, който умря през декември.

Франциск обаче уточни, че би последвал този образец единствено в случай че е съществено неработоспособен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР