Здравословното състояние на бившия полковник на руското Главно разузнавателно управление

...
Здравословното състояние на бившия полковник на руското Главно разузнавателно управление
Коментари Харесай

Здравето на Сергей Скрипал се е влошило

Здравословното положение на някогашния полковник на съветското Главно разследващо ръководство (ГРУ) Сергей Скрипал, претърпял опит за отравяне през март предходната година, се е влошило. Това заяви през днешния ден английският в. "Сънди таймс ", представен от ТАСС.

Изданието, което се базира на добре осведомен източник от разузнаването, написа, че по отношение на влошеното здраве на Скрипал лекарите отхвърлят здравна помощ в дома му, само че прецизира, че положението му не е сериозно. Същият източник обаче даде да се разбере, че никой не може да предвижда по какъв начин ще се промени положението на някогашния полковник от ГРУ, тъй като информациите за това какви могат да бъдат дълготрайните последствия от отравяне с нервно-паралитично вещество са нищожни.

Друг източник на вестника, който не е от специфичните служби, а от лондонската полиция, напомня, че Скрипал, за разлика от щерка си Юлия, не е в разцвета на годините си и в такова здравословно положение, че да може да понесе сходни отравяния. Юлия, по думите на втория източник, в този момент е в положително здраве.

В отговор на молба на ТАСС да разяснява тази информация и да заяви дали лондонската полиция е получила някаква информация за здравословното положение на Скрипал представител на Скотланд Ярд през днешния ден съобщи: "Не разполагаме с никаква информация по този въпрос ".

На 4 март 2018 година Сергей Скрипал, който в Русия е наказан за шпионаж в интерес на Англия, и неговата щерка Юлия, съгласно формален Лондон, са били отровени с вещество "Новичок " в град Солсбъри, напомня ТАСС.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР