Здравословният скептицизъм е за препоръчване, ако човек иска да си

...
Здравословният скептицизъм е за препоръчване, ако човек иска да си
Коментари Харесай

Добри новини за човечеството - оцелява въпреки всичко

Здравословният песимизъм е за препоръчване, в случай че човек желае да си резервира здравия разсъдък при всички небивалици, които го нападат с новите технологии. Като се стартира от хранителни диети, нервности на тематика пол, ваксъри и антиваксъри, напръскване на вируси от небето и какво ли не още. Поучително е да погледнем обратно и да забележим, че човечеството някак е оживяло при надалеч по рискови условия. Това оказва помощ.
В развъждането на бебета, да вземем за пример, известната медицина се извърта на 180 градуса през десетина години. Ако се върнем обратно във времето, в 30-те на XX век по селата новородените са ги осолявали като прясна сланина. Ей по този начин - проплаче бебето, изкъпят го, нахвърлят от горната страна му няколко шепи сол, повият го и го оставят да втаса...Правело се е, с цел да не мирише детето. Отдавна не се прави.
Дава ли се водичка на бебе, не се ли дава, също е противоречиво, тъй като и това минава през наложителна рекомендация до цялостна възбрана. Пак са оживели, и при двата разновидността. Водата нищо не е, по родните села най-редовно са ги захранвали с попара с вино вечер, с цел да не плачат през нощта и те са си спели добродушно в люлката. Като почнат да никнат зъби, са им търкали венеца с ракия. Кой знае какъв брой корав концентрат е поглъщало едно бебе, до момента в който извади зъби...

На Запад по същото време са продавали в аптеките сиропи за бебета със същата цел с...хероин. Хероинът, фиктивен като лекарство за взаимозависимост от морфин, първоначално си се продава леге артис в аптеките, а за бебета даже се е препоръчвал. Вижда се от рекламите.

През 1940 година у нас се популяризира " единствената радиоактивна паста за зъби " Дорамед. Зъбите се избелвали без никакъв проблем. Може да се допусна, че са и светели нощем, само че по този начин или другояче и тая илюзия отминава с времето. Или най-малко пет години по-късно към този момент надали е била търсена.

В рекламите за цигари пък промишлеността не щади средства и мъжът Марлборо в Америка и ние тук го знаем. Не знаем, обаче, че рекламната фикция стига до такава степен да изобрази на картинка в наш вестник мома в национална носия, налапала цигара. Рекламата е във вестник " Народна дума ", демократически, от 1909 година. Сега да се изкажат " патриотите " с носиите и вносителите на възбрана за тютюнопушене в заведения
И тогава сме оживели някак
Ако се зарови човек в старите здравни журнали, напряко не може да си изясни по какъв начин сме съумели. В началото на 20-те години на XX век най-голямото зло измежду децата се оказва...мастурбацията. Това напълно обикновено пробуждане на сексуалността на избрана възраст тогава е било преследвано, мачкано, унищожавано. Децата са заставяни да спят на твърди дъски, на отворен прозорец през зимата, със завързани ръце...Обявявани са за нарушители. И това е минало.
Човечеството пати от главата си от самото си пораждане. Заблуди, суеверия, вълшебства, странни медицински практики, напряко рискови... Помните ли какъв стрес беше в навечерието на 2000 поради компютрите? Днес не е по-различно, като се изключи че всичко това се предава доста по-бързо и по-масово посредством интернет. И щом човечеството е оживяло толкоз време, значи все е имало хора с глава на раменете. И подправени вести постоянно е имало. И реклами от едно време насам е имало, какви ли не.
Ако резервира човек в себе си здравословен песимизъм и не се оставя да бъде повлиян от очевидни нелепости, има късмет. Краят на света е обявяван десетки пъти. Лесно е, още има да се мъчим. Ще оцелеем и в този момент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР