Здравословният сексуален живот зависи от доброто хранене. Не се съмнявайте

...
Здравословният сексуален живот зависи от доброто хранене. Не се съмнявайте
Коментари Харесай

Хранителни вещества за сексуалната функция

Здравословният полов живот зависи от положителното хранене. Не се съмнявайте в това! Добрата нервна функционалност, уравновесените равнища на хормоните, положителният кръвопоток към половите органи, са от значително значение за половата интензивност. За да се поддържат тези системи е значимо в менюто ни да участват храни като бобови растения, зърнени артикули и други комплицирани въглехидрати, доста плодове и зеленчуци, качествени протеини.

Обърнете особено внимание на потреблението на цитрусовите плодове, които съдържат витамин С. Той е значим за подсилване на стените на кръвоносните съдове. Също по този начин не пропускайте и нискомаслените млечни артикули, бадеми, скумрия, сусамово семе, защото те са богати на рибофлавин (витамин В2), който е значим за женското здраве.

Кои други хранителни детайли могат да подобрят половата ви функционалност и по какъв начин да си ги набавите?

Витамин Е и полова функционалност

Според някои специалисти дефицитът на витамин Е може да наруши половата функционалност. Освен под формата на хранителни добавки, може да си го осигурите и посредством потреблението на зехтин, ядки, семена, зелени зеленчуци, тиква, сушени кайсии, киви и други.

Преборете умората

Умората и депресията са измежду най-често срещаните аргументи за отвод от секс. Колко постоянно спортувате? Знаете ли, че постоянната физическа интензивност спомага да намалите равнището на стрес и усъвършенства половата функционалност. Също по този начин, спортът подтиква секрецията на ендорфини и кръвни кафези. Умората ви би могла да се дължи и на желязодефицитна анемия. Добавете към менюто си алено месо, риба, черен дроб, фасул, спанак, сушени плодове.

Не забравяйте за цинка

Знаете ли, че цинкът е обвързван със половата функционалност и качеството на спермата? Микроелементът се съдържа в положителни количества в храни като морски блага, храни от скотски генезис, черен дроб, мляко, фасул, яйца, ядки и пълнозърнести храни.

Не на последно място, пробвайте се да намалите потреблението на алкохол, тютюнопушенето и потреблението на наситени мазнини, които се съдържат в обичаните ни и нездравословни лакомства, палмовото масло, кравето масло, млечните артикули и други. Те са една от аргументите за повишение на холестерола в кръвта и натрупването на атеросклеротични мастни плаки върху кръвоносните съдове към сърцето. Всичко това нарушава кръвообращението като визира и кръвопотока към половите органи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР