Здравословният начин на живот все повече навлиза в съвременния свят

...
Здравословният начин на живот все повече навлиза в съвременния свят
Коментари Харесай

Експерт: Основният враг на здравословния начин на живот е незнанието

Здравословният метод на живот от ден на ден навлиза в актуалния свят на човечеството. Срещаме се с Лазар Радков, притежател на състезателен клуб. Дълги години той се занимава с проучване и упражняване на разнообразни способи за здравословен метод на живот. Останало му е и задоволително свободно време, че да сътвори самодейността " Капачки за бъдеще ". В изявление за Actualno.com той споделя за тайната на сполучливата смяна, във връзка с здравето на тялото и духа .
Разкажете малко за себе си - с какво се занимавате и по какъв начин достигнахте до концепцията посредством активността си да приобщавате от ден на ден хора да водят здравословен метод на живот?
Казвам се Лазар Радков и за последните 11 години дружно с сътрудниците ми от спортния клуб сме оказа помощ на над 4 000 души да подобрят здравето и кондицията си, както и метода по-който се усещат и наподобяват. А в случай че нещо ги боли - да спре. И не просто сме им помогнали, а сме ги научили по какъв начин да се грижат за здравето си и без наша помощ!
Каква е тайната на мощната воля, която да ни накара да стартираме да живеем здравословно?
Не бих споделил, че става въпрос за воля, а по-скоро осъзнаване. Т.е. нужно е човек да осъзнае, че се усеща по-добре и животът му е много по-качествен, когато се движи постоянно и се храни малко по-смислено.
Кой, съгласно Вас, е най-големият зложелател на здравословния метод на живот, който не разрешава на огромна част от хората да трансформират навиците си, и за какво?
Основният зложелател е незнанието. Незнание, че тялото ни има потребност от грижа и придвижване. Незнание, че животът ни може да бъде доста по-приятен и пълностоен, и то на цената на извънредно малко спомагателни старания. Незнание, че нито е мъчно, нито е комплицирано. А единствено няколко елементарни дейности могат да трансформират живота ни доста. За положително!
Кои са трите най-ценни съвета, които би трябвало да съблюдаваме, с цел да живеем здравословно?
Да обръщаме внимание и да се грижим за здравето на тялото си. Да се образоваме за храните, тренировките, съня и така нататък.И на първо място - да опитаме да обръщаме внимание на сигналите на тялото и най-важно - от какво му е зле и анализа се, да взимаме съответните ограничения.
Как човек може да дефинира кой спорт е най-подходящ за него?
Изключително елементарно! Човек би трябвало да опита и да си откри това, което му носи най-голямо наслаждение, без да го " пребива " или да вреди на здравето му. Т.е. да откри своя източник на наслаждение, сила и здраве.
Колко е дълъг пътят до постигане на задачите на здравословния метод на живот?
Ъммм... не см сигурен, че е правилно да ги назовем " цели ". Това са по-скоро процеси. Т.е. наречения " здравословен метод на живот " е композиция от дейности, чиято съществена цел е да ни оказват помощ да повишим качеството на всички аспекти от живота си изцяло.
Има ли връзка сред здравословния метод на живот и положителното въодушевление и за какво?
Разбира се, че има! Когато сме заболели, недоспали и преуморени, нормално не сме най-приятната компания на света. Когато обаче сме в положително здраве, наспали сме се и сме в добра кондиция - безусловно светим и приличаме хората от електрическа крушка, нощни пеперуди:).
Коя е първата стъпка, с която можем да стартираме смяната, и зависили нашият здравословен метод на живот от общото ни физическо и психическо положение?
Първата стъпка постоянно е да решим, че не желаеме повече да се " усещам на парцал ", да нямаме сила и всякакви неща регулярно да ни болят. Решим ли, че ни е писнало да ни е зле, единствения път за нас остава да потърсим метод да променим това.
Какво бихте споделили на хората, които считат, че здравословният метод на живот е единствено ограничения и ограничавания?
Бих им споделил, че с цел да живеят по-добре и да имат повече сила, не би трябвало да се " филмират ", да претеглят яденето, с което се хранят, да считат калории и да се плашат от " нездравословните храни ", тъй като такива не съществуват. Има само неприятни привички и невъздържание с количества. Всичко останало е въпрос на рационален метод, който за всеки е друг, само че базовите привички са общи за всички.
Защо е добре да живеем здравословно, какво е посланието на този метод на живот и по какъв начин той се отразява на физиката и душeвността ни?
А за какво е значимо да сме в положително здраве и да имаме доста сила? Когато сме в добра кондиция, това въздейства благотворно и на душeвността. Когато не сме в добра кондиция - не ни се отразява добре. Елементарно е. Въпросът, който в даден миг всеки един от нас би трябвало да си зададе е: Искам ли да се усещам добре в тялото си и да имам повече сила? И желая ли да пребивавам по-пълноценно?
Вече има насочна точка, от която да търсим метода! Успех! ", сподели в умозаключение Лазар Радков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР