Здравословният живот и осъзнатото хранене със сигурност са на мода,

...
Здравословният живот и осъзнатото хранене със сигурност са на мода,
Коментари Харесай

Чести грешки при здравословното хранене

Здравословният живот и осъзнатото хранене сигурно са на мода, само че доста от нас постоянно падат в клопката на клюки и легенди по повод храната, които от време на време носят вреди на организма.

Капанът " Пълнозърнести "

Богати на фибри, потребни въглехидрати и минерали, пълнозърнестите храни са наложителна част от здравословната диета, само че доста артикули от тази категория постоянно да много подвеждащи.

 Снимка 363985

Повечето пълнозърнести закуски на пазара съдържат количества захар, които са пропорционални на тези в някои газирани питиета. Въпреки че са рекламирани и продавани като пълнозърнести, не е изключено хлебчето или закуската, които купуваме, да съдържат над 95% обработвани семена.

Мляко от ядки

Млеката от бадеми или кашу притеглят от ден на ден интерес, най-много поради количествата антибиотици и химикали, които се срещат в елементарното краве мляко.

 Снимка 363986

Малко прочут факт за необятната публика обаче е, че прясното мляко от ядки може да съдържа повече химикали и от индустриално създавания скотски артикул.

 Рецепта за домашно мляко от кашу
Рецепта за домашно мляко от кашу

Може и с лешници или с бадеми

Тъй като течността от ядки е доста по-нестабилна, производителите са принудени да прибавят огромно количество мазнини и цялостен лист стабилизатори, с цел да удължат живота на продуктите си.

Белтъци против жълтъци

Един от най-големите легенди измежду интензивно трениращите е, че, понякога, би трябвало да изхвърляме яйчния жълтък и да хапваме единствено белтъка, тъй като първият качва холестерола и съдържа калории.

 Снимка 363987

Въпреки че това са неоспорими обстоятелства, жълтъците са извънредно богата на хранителни субстанции храна, заредена с доста витамини и значими минерали. Холестеролът и калориите в тях не би трябвало да бъдат проблем за никой физически деен човек, стига потреблението им да е в рационални граници.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР