Здравословната увереност в себе си е нагласа, към която всички

...
Здравословната увереност в себе си е нагласа, към която всички
Коментари Харесай

Пет начина да развием увереност в себе си

Здравословната убеденост в себе си е настройка, към която всички се стремим. Много от нас поставят неистови старания да я придобият, до момента в който при други наподобява като втора природа. Какви са техните секрети? Нека видим…
1. Мислете за увереността като мускул, който се тренира
Замислете се за хората, които познавате. С какво се отличават най-уверените? Те надали са експерти по всичко. И надали постоянно са имали самочувствие. Увереността изисква да се посветиш на нещо със пристрастеност и отдаденост, с цел да станеш в действителност добър. Замислете се за нещата, които обичате да вършиме. По всяка възможност това са неща, в които сте положителни. Отделяйте повече време за тях. Упражнявайте се – ставайте все по-добри. Тренирайте мускула на увереността.
2. Каквото и да вършиме, опростете го
Много хора, които не са задоволително уверени, вършат нещата по-трудни, в сравнение с е нужно – и по този начин елементарно се провалят. Като се стремите да вършиме всичко по допустимо най-простия метод, по-лесно изграждате религия в себе си. Простотата е доста по-близо до съвършенството.
3. Грижете се за тялото си
Изглежда явно – по тази причина е изненадващо какъв брой доста хора подценяват грижите за здравето си. Когато се тъпчеш с хамбургери и чипсове, не можеш да се чувстваш добре от вътрешната страна. Увереността да знаеш, че даваш на тялото си качествена храна – плодове, зеленчуци, цели зърнени храни – не може да се размени с нищо друго. Същото важи и за придвижването – заседналият живот е съвършената рецепта за неприятно самочувствие. Не търсете спортни достижения, а придвижване, което ви доставя същинско наслаждение.
4. Положете 10 000 часа труд
Спомнете си точка 1. Избрали сте нещото, което обичате – това, в което сте най-хубави. Практикувайте всеки ден. Има доста способи да измерите напредъка си и да сте сигурни, че сте положили задоволително старания, само че най-лесният е да отчитате времето. Ако сте положили 10 000 часа труд, може да се обзаложим, че ще сте занаятчия в това, което вършиме.
5. Позволете си да грешите
Много хора не са уверени, тъй като желаят да са съвършени. Те се стремят в никакъв случай да не позволен неточност и в последна сметка стават извънредно несигурни. Парадоксално, само че за уверените хора грешките са най-естественото нещо на света. Когато си позволиш да допускаш повече неточности, в един миг си казваш „ Голяма работа, какво от това! “ и започваш да се чувстваш удобно да опитваш нови и нови способи, да подхождаш креативен. Колкото повече неточности вършиме, толкоз повече убеденост градите.
Вижте още за това по какъв начин да изградим убеденост в това свежо мотивационно видео.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР