Здравословната храна е толкова полезна и в това няма съмнение!

...
Здравословната храна е толкова полезна и в това няма съмнение!
Коментари Харесай

Как да тренираме вкусовите си рецептори да харесват здравословна храна?

Здравословната храна е толкоз потребна и в това няма подозрение! За жал тя не всеки път е изключително вкусна. Знаете ли, че може да упражнявате вкусовите си рецептори да харесват здравословната храна? 

В множеството случаи това лишава повече време и включва да си позволите да се насладите на храната, като това включва смесването ѝ с други усети, с цел да свикнете с нея. 
 Четири утринни навика на дълголетниците Четири утринни навика на дълголетниците
Много хора се чудят каква е тайната на дълголетието. Вижте кои са те:  1. Намерете своя „ икигай “ Когато се разсъните...

Ето един съвършен образец: Винаги ли не сте харесвали рукола? Опитайте нещо ново, като сложите малко рукола в смути и вижте какво ще се случи. За първи път може да забележите усета, само че има толкоз доста други усети, че няма да обърнете доста внимание. Следващият път прибавете две елементи и още веднъж забележете усета. След като вършиме това в продължение на няколко седмици, може да забележите, че се наслаждавате на усета на смутито, който се усъвършенства с времето. Шокиращо! Сега можете да опитате няколко салати с малко количество рукола.

По този метод упражнявате вкусовите си рецептори да бъдат " общителни " към избрани храни, които в никакъв случай не сте харесвали - какъв брой готино!

Вкусовите рецептори не са шефът на вас - това е противоположното! Има някои храни, от които постоянно можете да стоите надалеч, тъй че не предлагаме да измененията мнението си и вкусовите си рецептори за всичко. Но в случай че желаете да предприемете стъпки, с цел да ядете по-здравословни храни, тогава е доста по-лесно, в сравнение с си мислите. Можете ли да си визиите по какъв начин вашето здраве, жизнеспособност и сила биха могли да се подобрят, в случай че спрете да жадувате или харесвате нездравословни храни и започнете да се наслаждавате на полезни храни?

Дайте на вкусовите си рецептори късмет да се трансформират и вие освен ще развихрите усетите на здравословното хранене, само че тялото ви ще реагира по доста позитивни способи и с признателност за вашите старания!
 Удоволствието от храната изчезва Удоволствието от храната изчезва
Оказва се, че по-голямата част от хората са изгубили вкусовите си рецептори, поради забързания ритъм, с който са принудени да се хранят...

Източник:

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР