Здравословен проблем на матроса, несъвместим с изследването в барокамерата е

...
Здравословен проблем на матроса, несъвместим с изследването в барокамерата е
Коментари Харесай

По какви версии работи прокуратурата за починалия матрос?

Здравословен проблем на матроса, несъответстващ с проучването в барокамерата е най-вероятната причина за гибелта на матроса във Варна. Това излиза наяве от известие на прокуратурата, която проверява няколко версии за изненадващата гибел на 36-годишният Спас Пенчев. Повече за него можете да прочетете в тази публикация.
Инцидентът стана на 6 ноември към 11:45, при обикновен медицински обзор на водолазния състав на Военоморските сили. По време на проучването в барокамерата на МБАЛ-Варна е имало още трима военни, които са добре. Прегледът представлявал имитационно водолазно втурване.
Разследването се управлява от Военноокръжната прокуратура-Сливен, която ревизира няколко версии за случилото се: техническа нередовност на барокамерата; болести на умрелия, които не разрешават присъединяване в такова изследване; нарушавания, позволени от екипа, провеждащ проучването, и при предварителната подготовка на участниците.
Другите участници в прегледа дружно с матрос Пенчев към този момент са разпитани като очевидци. Прокуратурата е разговаряла и с лекаря и оператора на хипербарната камера, които са правили имитационните спускания.
В момента барокамерата е запечатана, а документите за нейното техническо положение и калибриране, както и медицинските проучвания на умрелия матрос се преглеждат от проверяващите. 
Назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза на лекари от болница „ Св. Ана “ - Варна. Чака се и хистологическо проучване на тъканите - за определяне на непосредствената причина за гибелта.
Предстои назначението на сложна техническа експертиза по отношение на положението на барокамерата и разпит на още очевидци, споделят от прокуратурата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР