Здравославното състояние на Алексей Навални ще зависи от това колко

...
Здравославното състояние на Алексей Навални ще зависи от това колко
Коментари Харесай

Състоянието на Навални е критично, може да остане инвалид

 Здравославното положение на Алексей Навални ще зависи от това какъв брой бързо и тъкмо ще му бъде сложена вярната диагноза и извършено лекуване, сподели рехабилитационният доктор Анна Бондаренко пред МК.

Навални е в кома от втора степен. Според лекаря това положение поражда, когато е повредена централната нервна система. Това е доста необятно определение и към него се отнасят както пациенти, които въпреки и мъчно разпознават лекаря и своите близки, по този начин и такива, които на практика не реагират на външни тласъци, изясни тя.

След като излязат от кома, някои пациенти са в положение да възвърнат всички изгубени умения, а други остават инвалиди, споделя в изявлението специалистката.

Много зависи от възрастта на индивида, общото му здраве и тактиките на лекуване. В редица случаи комата се трансформира във тип отбрана на организма, тъй че има късмет положението на Навални да не докара до необратими последствия.

Според Бондаренко има огромна възможност опозиционният водач да успее да излезе от комата и тази история да приключи добре за него.

Той е млад и мощен мъж. Ние не знаем нищо за негови хронични болести или неприятни привички, тъй че можем да предположим, че те не съществуват, което значи, че анамнезата е добра, споделя тя като обърна внимание на обстоятелството, че на Навални бързо му беше предоставена нужната здравна помощ, предава БГНЕС.

В петък частен аероплан с Навални и брачната половинка му Юлия кацна в немската столица. Блогърът е превозен до клиниката Charite. Берлинската организация Cinema for Peace съобщи, че пациентът е понесъл добре полета, положението му не се е влошило, само че остава сериозно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР