Здравното министерство започва проверка след сигнал до bTV. Родител разказа,

...
Здравното министерство започва проверка след сигнал до bTV. Родител разказа,
Коментари Харесай

С дете в болница - само с платен PCR тест

Здравното министерство стартира инспекция след сигнал до bTV. Родител описа, че от " Пирогов " го задължили да заплати за PCR тест, с цел да бъде признато детето му за планова интервенция.

Маргарет и Васил не са имали признаци на COVID-19 и не са били контактни на инфектиран.

За да бъде осъществена планова интервенция на 5-годишния им наследник обаче, от болничното заведение сложили изискване. Придружителят на детето - татко му, да си направи заплатен тест.

„ Звъннах на Министерството на здравеопазването през вчерашния ден и от там ме предизвестиха, че безусловно не е наложително да има тест на придружителя и в случай че толкоз доста някой съответен лекар желае да ни направи тест, да ни пусне направление “, описа Маргрет Кираджибашян.

От болничното заведение обясниха, че поемат наложителния тест за всички пациенти. За придружителите на малолетните в леко положение проучването също е наложително, само че и платено.

„ Освен в случай че няма някаква доста ясна обосновка, не виждам опрощение да се вкарват такива наложителни проби и още повече да се заплащат от джоба на пациентите, тъй че дано хората да подават сигнали “, сподели Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация.

За bTV от здравното министерство дадоха отговор, че болничното заведение няма по какъв начин да желае пари от родителите за PCR тест и по тази причина стартират инспекция в лечебното заведение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР