Здравното министерство ще се срещне с представители на Българския лекарски

...
Здравното министерство ще се срещне с представители на Българския лекарски
Коментари Харесай

Ананиев готви среща с БЛС. Променят ли цената на клиничните пътеки за COVID-19?

Здравното министерство ще се срещне с представители на Българския лекарски съюз, на която ще се разиска възможна смяна в цената на клиничните пътеки за COVID-19 по този начин, че финансирането им да е съответно на полаганите грижи.
Това стана ясно по време на следващата среща сред властта и представителите на НОЩ в Министерския съвет.

Премиерът Бойко Борисов свика Националния действен щаб на среща, с цел да се разиска възможния неприятен сюжет, при който епидемиологичната конюнктура в страната се утежни извънредно. Разглежда се готовността на лечебните заведения да поемат пациенти с COVID-19. Причината за срещата е повишената численост на позитивните проби у нас през последните няколко дни.

На срещата участва и здравният министър Кирил Ананиев, който съобщи, че се готви среща с БЛС за цената на клиничните пътеки.

Ще бъде разисквана също и опцията цените на всички клинични пътеки да бъдат повишени с такава сума, че с нея да може да се покрива входящият тест за ковид на пациентите при постъпване в болница, без значение с какво заболяване, а не да е за сметка на болния или на лечебните заведения.

" Засилваме готовността на лечебните заведения за лекуване на българите с ковид. Трябва да свикнем да живеем с новата болест и да сме готови за допустимо най-тежкото развиване на обстановката ", съобщи по време на срещата министър-председателят Бойко Борисов, представен от Българска национална телевизия.

Премиерът разпореди на здравния министър и на щаба да продължат извънредно деликатно да наблюдават и проучват данните на заболеваемостта у нас за допустимо най-хубава реакция на здравната ни система за запазване на здравето и живота на българските жители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР