Здравното министерство планира преструктуриране на областните болници в Северозападна България.

...
Здравното министерство планира преструктуриране на областните болници в Северозападна България.
Коментари Харесай

Планира се преструктуриране на болниците в Северозападна България

Здравното министерство възнамерява преструктуриране на регионалните лечебни заведения в Северозападна България. Министър Кирил Ананиев се срещна с шефовете на лечебните заведения във Враца, Видин и Монтана, с цел да показа новите правила за образуване на заплатите.

Само болничното заведение в Монтана, ще може да усили заплатите на личния състав от първи юли. Лечебните заведения във Видин и Враца били в тежко финансово положение.
Кирил Ананиев - министър на опазването на здравето: Здравните управляващи са обезпечили нужния финансов запас. Това, което би трябвало да се разбере от работещите, е че този финансов запас би трябвало да се проработи.
Двете лечебни заведения не можели да получат задоволително пари от здравната каса и министерството, поради демографския срив и дефицита на фрагменти, изясни министър Ананиев.Затова се планува преструктуриране на клиники и действия.

Кирил Ананиев - министър на опазването на здравето: Вместо да има една и съща клиника или поделение в три лечебни заведения ние ще съсредоточим и потенциал и инсталация и човешки ресурси- там, където в действителност е достигнато високо равнище на обслужване на популацията.
Очаква се след преструктурирането лечебните заведения да съумеят да усилят заплатите на работещите в тях.

Кирил Ананиев - министър на опазването на здравето: Пациентите ще бъдат ориентирани към профилираните структури. Тогава ще има и нужния размер активност. Тогава ще бъде заработен и ресурсът, който страната го обезпечава.
Здравният министър сподели,че шефовете на трите лечебни заведения били съгласни с предлагането за преструктуриране
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР