Здравното министерство на Бразилия ще подпише необвързващи писма за закупуване

...
Здравното министерство на Бразилия ще подпише необвързващи писма за закупуване
Коментари Харесай

Бразилия изрази желание да купи пет COVID-ваксини

Здравното министерство на Бразилия ще подпише необвързващи писма за закупуване на ваксини против COVID-19 от четири компании и от съветския държавен фонд, като реализирането на всяка покупка ще зависи от утвърждението на националните регулатори.

Според управляващите предходната седмица чиновници са се срещнали с представители на американските Pfizer и Moderna, индийската Bharat Biotech, съветския фонд за директни вложения, както и Janssen – фармацевтично звено на Johnson & Johnson, съобщи „ Ройтерс “.

В свое изказване от здравното министерство означиха, че правният и техническият отдел проучват документите на петте субекта и преглеждат най-хубавия метод за пазаруване на ваксини „ в подобаващия миг “.

Правителството има подписани контракти за обезпечаване на близо 143 млн. дози ваксини, задоволителни за имунизацията на най-малко една трета от популацията.

В Сао Пауло локалните управляващи подписаха договорка с китайската Sinovac Biotech за тестване и произвеждане на ваксина на локално равнище. Бразилският президент Жаир Болсонаро, дълготраен критик на Китай, отхвърли имунизацията като ненадеждна, без да показа доказателства за изказванието си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР