Здравното министерство е категорично, че криза за кислород у нас

...
Здравното министерство е категорично, че криза за кислород у нас
Коментари Харесай

Има ли криза за кислород: МЗ казва – не, медиците, че може да настъпи дефицит

Здравното министерство е изрично, че рецесия за О2 у нас не се обрисува. Производителите обаче не считат по този начин. Дефицит ще настъпи, в случай че приетите в болница с COVID-19 надвишават 8000 и в случай че не се забрани износът, предизвестяват те.

Снимка: bTV

В момента настанените в лечебни заведения са над 7500. В лечебните заведения потреблението на О2 е увеличена фрапантно. Като да вземем за пример във врачанската болница потреблението на О2 е скочило 7 пъти.

Снимка: bTV

Празната бутилка с О2 е сменена с цялостна. В Коронавирус зоната на Александровска болница се запознахме с Живко. Никога няма да не помни всяка глътка О2, която поема мъжът на прилежащото легло.

За последните 15 дни потреблението на О2 е скочила 3 пъти, споделиха за bTV от болничното заведение. А всички реанимационни кревати за пациенти на кислородна терапия са заети.

И други столични лечебни заведения усещат от ден на ден потребността от О2.

Всеки ден четири-пет цистерни с двайсет тона течен О2 зареждат софийските лечебни заведения. Заради епидемията търсенето е скочило до 8 пъти, а производители предизвестяват за дефицит до седмица.

Проблем има и във Врачанската болница, където към този момент са нужни по 36 бутилки дневно.

За производителите изходът е страната незабавно да забрани износа на медицински О2. От здравното министерство дадоха отговор:

“Лечебните заведения в страната разполагат с задоволително количество медицински О2. И не се постанова прекъсване на износа от България “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР