Здравният туризъм, чиито услуги са с високо качество и се

...
Здравният туризъм, чиито услуги са с високо качество и се
Коментари Харесай

Германия плаща за здравен туризъм у нас

Здравният туризъм, чиито услуги са с високо качество и се прeдлагат целогодишно, е основен детайл от нашите старания за одобряване на България като дестинация за четири сезона. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на откриването на шестия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

Според нея е значимо страната ни да заслужи доверието на основни пазари, какъвто е Германия.

По думи на Ангелкова е реализиран " голям триумф " и " исторически пробив " през последните няколко години - към този момент са подписани съглашения и е дадена зелена светлина за взаимна работа с немските здравни каси. Те ще изпращат у нас немски жители, които желаят да употребяват услугите на нашия здравен туризъм. Частните хотели също ще имат право да оферират услуги, които са сертифицирани от Министерството на туризма и на Министерството на здравеопазването.
 Българският пациент бил
Българският пациент бил " златна кокошка " в Германия

Шефът на НЗОК се тревожи, че задълженията на касата порастват

Министърът акцентира, че представители на немските здравни каси са създали специфична инспекция на място. Според нея споразуменията са опция да увеличим броя на немските туристи.

По нейни думи страните, които одобряват немски здравноосигурени лица, са доста малко. Тя посочи и че целият престой се поема от касите.

" Бизнесът не би трябвало да заплаща за акредитация. Нужно е обаче базата, която предлага, да дава отговор на нужните условия, и всички хотели, които желаят да употребяват тази опция, се сертифицират по правила на немската страна ", изясни Ангелкова.

Тя уточни, че друга стъпка, по която се работи, е поощряване на здравния туризъм за предварителна защита.

Министърът заяви и че екипът й започва спор дали е нужна спомагателна отбрана и гаранция посредством показване на спомагателна застраховка, обвързвана с настъпване на условия като банкрути и други събития.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР