Здравният министър заяви, че общинските болници са важно звено в

...
Здравният министър заяви, че общинските болници са важно звено в
Коментари Харесай

Ананиев: Ще спасим общинските болници

Здравният министър съобщи, че общинските лечебни заведения са значимо звено в здравната система и ще направи вероятното за спасяването им. Припомняме, че медиците в тях излязоха на митинг в името на оцеляването на лечебните заведения.

" Мога да прегледам бюджета на министерството и да направя всички вероятни икономии за финансирането на общинските лечебни заведения ", сподели Кирил Ананиев по време на парламентарния надзор в отговор на паниките на социалистите.

" Това, което вършим с финансирането на тези лечебни заведения, е обвързвано с настоящото законодателство. Те се финансират на база на размер и цени, които се дефинират с Националния рамков контракт ", сподели Ананиев. Той разясни, че може да се огледа и към тези клинични пътеки, които най-масово се употребяват от общинските лечебни заведения, с цел да се прегледа структурата им и по опция да се усили цената им.

Ананиев разгласи и проекта си за спасяването на болничното заведение в Ловеч - посредством редуциране на кревати. Те са 237 сега и ще се свият до 149. Оптимизация на административния личен състав са част от ограниченията за избавяне на болничното заведение в града на люляците. Болницата работи по контракт с НЗОК за 193 клинични пътеки. Министерство на здравеопазването е подхванала дейности за спасяването и по отношение на това е назначен пълномощник. С над 100 индивида ще се усъвършенства административния личен състав, лекарския личен състав ще се резервира. Ще се обнови и модернизира сградния фонд. Министърът беше безапелационен, че лицата довели до това положение болничното заведение, ще бъдат осъдени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР