Здравният министър ще предложи улица в София да бъде кръстена

...
Здравният министър ще предложи улица в София да бъде кръстена
Коментари Харесай

Здравният министър предлага улица в София да носи името на проф. Александър Чирков

Здравният министър ще предложи улица в София да бъде кръстена на името на умрелия проф. Александър Чирков. Това заяви през днешния ден във Варна министър, откакто се поклони пред тленните остатъци на умрелия във вторник изтъкнат кардиохирург.

Министърът посочи, че е разговарял по този въпрос с кмета на столицата Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска. Той добави, че предлага улица да бъде кръстена на починалия професор, с цел да може всички хора, когато минават оттова, да знаят, че той е бил популярен доктор.

България загуби един от най-хубавите си лекари - проф. Чирков, той беше учредител на кардиохирургията в България, сподели още министър Ангелов. Според него целият живот на проф. Александър Чирков "е учебник, който всеки български доктор би трябвало да прочете и учи доста деликатно ".

Пред умрелия кардиохирург се поклониха регионалният шеф на Варна Стоян Пасев, кметът на града Иван Портних  Иван Портних Иван Николаев Портних e български политик от Политическа партия ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 година Роден е на, някогашният ректор на Медицинския университет в града проф. Красимир Иванов, близки и познати на професора.

Проф. Александър Чирков умря на 24 ноември на 82-годишна възраст.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР