Здравният министър проф. Костадин Ангелов се обяви в подкрепа на

...
Здравният министър проф. Костадин Ангелов се обяви в подкрепа на
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Ако носим маска, всички респираторни инфекции ще тръгнат надолу

Здравният министър проф. Костадин Ангелов се разгласи в поддръжка на концепцията за навън. Експертните препоръки по епидемиология и инфекциозни заболявания също поддържаха предлагането. Предстои да се одобри и решението да 10-дневна карантина за контактните лица.
Маските са доста ефикасни, когато са от подобаваща материя, когато се носят, както би трябвало, и на трето място - когато се носят, където би трябвало.
Това съобщи в предаването пулмологът доктор Александър Симидчиев, разяснявайки развиването на пандемичната обстановка с у нас. По думите на специалиста маските са извънредно потребно средство, когато човек има непосредствен контакт и опция да генерира аерозоли, които да излизат от устата. " За мен маските са най-ефективни там, където имаме непосредствен контакт сред хората, т.е. под два метра ", уточни доктор Симидчиев.
" Разбирам за какво сътрудниците са решили, че би трябвало да се направи наложително маските да се носят на всички места. Това е по този начин, тъй като мъчно е да се изясни на всички хора къде и по какъв начин да поставят маска. Аз персонално обаче считам, че би трябвало да приказваме на хората по понятен метод и със започване на тематиката с това за какво би трябвало да се прави обещано нещо, а освен какво да се прави ", сподели Симидчиев.
Според пулмолога всички други респираторни инфекции с към 30% ще тръгнат надолу, в случай че всеобщо като общественост носим маски. Д-р Симидчиев акцентира, че става дума за вярно носене на маската, която покрива носа и устата.
" Интересно и ненадейно беше това, че част от хората с хронични респираторни болести, с хронично обструктивна белодробна болест, хората с бронхиални астми или алергии на дихателните пътища, в действителност не бяха тежко наранени от ковид ", сподели доктор Симидчиев, като изясни, че частично това се отдава на обстоятелството, че тези болести нерядко се лекуват с лекарства, които потискат локалната имунна мощ. " Хронично белодробните заболели не са главният риск при COVID-19, само че хората със сърдечно-съдови болести, хората с диабет, ще карат вируса по-сериозно, тъй като при тях кръвоносните съдове са авансово повредени и вирусът идва на повредения терен, където в допълнение поврежда кръвоносната система ", означи специалистът.
Колко надеждни са PCR тестванията и до какви увреждания на организма довежда COVID-19 - целия диалог с доктор Александър Симидчиев гледайте по-късно във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР