Здравният министър проф. Костадин Ангелов не се оправдава за проблемите

...
Здравният министър проф. Костадин Ангелов не се оправдава за проблемите
Коментари Харесай

Здравният министър: Проблеми в системата има. Извличаме максимума

Здравният министър проф. Костадин Ангелов не се оправдава за проблемите в системата. Назовава ги с имената им, само че било значимо да се надигнем и да победим вируса. Да се превърнем в лекари. Това желал COVID-19 у нас.
Това се разбра от гостуването на проф. Ангелов в ефира на Българска национална телевизия и предаването " Панорама ".

В студиото чухме към този момент познатите неща - всяко число се следи със угриженост, ограниченията са взети в точния момент, тъй като са взети при постигане на дефинира равнища на заболеваемост. Системата е подготвена. Но това са й опциите.

" Готови сме. Това, което виждаме, е това, което може да даде здравната ни система. Нямаше готова система в света. Всяка една се задъхваше. Считате ли, че Швейцария, която всички знаем какво може като страна, не се е подготвила в точния момент, та интензивните кревати свършиха? От първия ден, в който съм министър, желаех да се направи разбор за нуждата от решения за обезпечеността на здравната система ", уточни здравният минитър.

Той дефинира аргументите за високата смъртност у нас със здравната картина на популацията в цялата страна.

" Голяма част от жителите, които попадат в тази статистика имат доста съпътстващи болести. България е на водещи места по сърдечносъдови болести. Това не е опрощение. Ние имаме недобра здравна просвета. Имаме съществени проблеми. Поех ангажимент. Ще показва проект за здравето на българската нация, с цел да се подобрят демографските индикатори на нацията ", безапелационен бе проф. Ангелов.

Здравният министър още един път уточни - главният проблем е с неналичието на личен състав.

Тестовете и статистиката

" Не можем сега да приемем антигенните проби, тъй като това не среща схващане у всички експерти. Повече от всеки един желая антигенните проби, в случай че експертите споделят, че те могат да бъдат приравнени с PCR тестванията. Нашите лекари, европейските лекари не дават тази рекомендация ", изясни Ангелов.

Здравният министър още един път уточни разсъдъка и персоналната отговорност като водещи и прикани да не се търсят политически дивиденти от обстановката. Ангелов увери, че в България няма да се пуснат ваксини, в случай че те не са обезпечено безвредни.

Отрече да има проблем с приема на пациенти както на национало, по този начин и на локално равнище.

" Транспортираме заболели от една област до друга. Правим всякаква логистика. Със сигурност някъде има закъснение, очакване на кола за спешна помощ, само че това не е единствено у нас. И това мен не ме успокоява, а в противен случай. Всички виждаме проблемите в системата. Това не е опрощение. Трябва да се назоват проблемите. Но е наш дълг да изведем максимума от това, което имаме ", уточни още проф. Ангелов.

" Този вирус желае от всеки от нас да се трансформира в доктор - да носи маска, да съблюдава отдалеченост. Това желае вируса - всеки от нас да стане доктор, да се надигнем и да победим ", добави още здравният министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР