Здравният министър проф. Костадин Ангелов, който се намира под карантина

...
Здравният министър проф. Костадин Ангелов, който се намира под карантина
Коментари Харесай

Здравният министър бесен след репортаж по БНТ, иска оставка и отправя закани


Здравният министър проф. Костадин Ангелов , който се намира под карантина в дома си поради контакт с премиера, който е с позитивен тест за ковид, се разгневи поради репортаж на публичната телевизия. В него столична болница отхвърля да одобри пациент с потвърден COVID-19, който е докаран от кола за спешна помощ пред входа.

“Изгледах няколко пъти материала на Българска национална телевизия “Как минава едно дежурство по време на COVID-19 ”. Министерството е споделило още при започване на пандемията “тест за коронавирусна зараза не може да е изискване за хоспитализация ”. Правило! Има шефове на лечебни заведения, които не престават да се вършат на неразбрали, няма писмена диря по какъв начин желаят от хората проби, което обезсмисля всякаква инспекция. В съответния случай даже приказваме за потвърден COVID-19. Други мениджъри настойчиво отхвърлят да откриват кревати, пазят си “чисти лечебни заведения ”. Няма да стане! ”, написа в профила си в обществената мрежа проф. Костадин Ангелов.

След 20-те секунди, които чух по Българска национална телевизия: Настоявам кметът Фандъкова да изиска оставката на шефа на Четвърта градска. Има или няма организация и каква е тя – виновен е мениджърът на лечебното заведение, декларира още проф. Ангелов.

“За отказващите да открият кревати – въвеждам в Народно събрание законов текст, на чието съображение такива лечебни заведения няма да работят с НЗОК. Ок, “чиста болница ”, само че без обществено финансиране ”, декларира още здравният министър.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР