Здравният министър проф. Асена Сербезова разкри в предаването „Събуди се”

...
Здравният министър проф. Асена Сербезова разкри в предаването „Събуди се”
Коментари Харесай

Здравният министър е получавал заплахи за здравето и близките й

Здравният министър проф. Асена Сербезова разкри в предаването „ Събуди се” по Нова телевизия, че е получавала позвънявания и закани.

Попитана с какво са били свързани, министърът сподели: „ За това, че влизам в забавна борба, за това каква скъпи са качествата на X, Y и Z. Няма значение кого пазят хората, които ми пишат”. Проф. Сербезова добави, че закани за живота й не е имало, само че е имало за здравето и околните й. На въпрос дали те са били свързани с, за които през вчерашния ден бе изнесена информация тя изясни, че са били през по друго време и даже месец преди да стане министър.

„ Ще си потърся правата, макар че кого да уведомя - прокуратурата, която ме упрекна за две интервюта…”, сподели проф. Сербезова.

Относно инспекциите в лечебните заведения проф. Сербезова разгласи: „ Това са лечебни заведения, за които Министерството на здравеопазването е принципал и е отговорно за това, което се случва там. И е напълно разумно да се поинтересува по какъв начин се разходват обществените финанси. Няма нищо общо с личностните и професионални качества на уважавани от нас лекари”.

Тя сподели, че към момента не са водени диалози с нея дали ще продължи да бъде министър при един възможен нов кабинет и добави, че първо би трябвало да се види дали сходно държавно управление би имало поддръжка.

На финала на диалога министърът сподели още, че до месец ще има резултати от изследването на пет терена за построяването на национална детска болница. Тя се ангажира, че ще бъде обезпечена цялостна бистрота и публично дискутиране на резултатите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР