Здравният министър подкрепя исканията на медицинските сестри за по-високи заплати.

...
Здравният министър подкрепя исканията на медицинските сестри за по-високи заплати.
Коментари Харесай

Кирил Ананиев подкрепя исканията на медицинските сестри за по-високи заплати

Здравният министър поддържа настояванията на медицинските сестри за по-високи заплати. В коридорите на Народното събрание Кирил Ананиев напомни, че държавното управление към този момент е направило на практика стъпки за реализиране на по-достойно възнаграждение в бранша.

 © фотография: АРХИВ
Здравният министър уточни, че с решението на Министерски съвет за разпределяне в допълнение на 30 млн. лева, както и с разпределението на бюджета на здравната каса за болнична помощ, в лечебните заведения ще постъпи запас, който може да се употребява преобладаващо за нарастване на заплатите.

Кирил Ананиев - министър на опазването на здравето: Ще направя среща с шефовете на лечебните заведения, на които аз съм принципал, и с моите знания в региона на финансите и стопанската система мога да им оказа помощ по какъв начин да създадат разпределението на разноските, които би трябвало да създадат, тъй че най-ефективно да се употребяват тези средства.
- А от по кое време действително ще се получи нарастване на заплащането ?

- С този запас, с който те ще получат могат да си усилят заплатите още през цялото време на годината.
Но реализация на настояването на медицинските сестри за стартово заплащане от две минимални за страната заплати министърът вижда като допустимо в границите на две-три години.
 Министерство на здравеопазването изиска 20 дни пролонгация за заплатите на медицинските сестри Министерство на здравеопазването изиска 20 дни пролонгация за заплатите на медицинските сестри
В период от 20 дни ще бъдат увеличени заплатите на медицинските експерти според груповия трудов контракт. Това стана ясно след среща в здравното...

Във връзка със случаите на морбили в страната в пленарната зала министър Ананиев съобщи, че досега в министерството е докладвано за 52-ма болни. Териториално са наранени три области - Благоевград, София-град и София-област, като по-голямата част от болните са неимунизирани деца до 18-годишна възраст.

И въпреки всичко 15 от заболелите имат по една имунизация, а има случай на приет в болница над 30 години, който е с два приема на ваксина против морбили.
 Над 50 са случаите на морбили в страната Над 50 са случаите на морбили в страната
Общо 51 са към този момент случаите на морбили в страната до този миг. Това заяви основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев по отношение на разпростр...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР