Здравният министър обяви важна новина за лекарствата у нас.Министърът на

...
Здравният министър обяви важна новина за лекарствата у нас.Министърът на
Коментари Харесай

Здравният министър: Трябва да се изсветли пътят на всяко едно лекарство

Здравният министър разгласи значима вест за медикаментите у нас.

Министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков коментира в утринния блок на Българска национална телевизия по какъв начин ще гласоподават Коронавирус болните. 

Той подсети, че към момента работи законът, съгласно който Коронавирус е мощно заразна болест и болните са сложени под карантина, тъй че няма да могат да упражнят своя избор в неделя, 29 октомври.

Министър Хинков разяснява проблемите с е-рецептите. " Даваме си сметка, че има възможност един доктор да не може да изпише рецепта. Това е доста малко евентуално, само че може да се случи в отдалечени дребни места ", разясни той.

" Категорични сме, че дигитализацията би трябвало да върви ", добави обаче той, написа novini.bg.

" Лекарите от ден на ден се научават да изписват е-рецепти. По-големият проблем е в аптеките. Там контролът е занижен ", съобщи министърът и разясни: " Проблемът е многопластов. Трябва да се изсветли пътят на всяко едно лекарство ".

Проф. Хинков прикани лекарите да употребяват приложението за е-рецептите. Той заяви, че персонално не го е употребявал, само че брачната половинка му, която е доктор, го е тествала и няма проблеми.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР