Здравният министър Николай Петров подкрепя действията на ръководството на Пирогов

...
Здравният министър Николай Петров подкрепя действията на ръководството на Пирогов
Коментари Харесай

Здравният министър одобрява уволненията в "Пирогов" и планира да върне някои стари правила в системата

Здравният министър Николай Петров поддържа дейностите на управлението на " Пирогов " и решението за уволняване на целия дежурен екип в незабавния кабинет 126 на 16 септември, когато в болничното заведение е докаран пациент на 74 години в сериозно положение, само че медиците не са го приели за лекуване.

В следствие индивидът е умрял, а социална и властова реакция имаше едвам откакто вдовицата на умрелия описа за случая във " Facebook ". Националният съветник по незабавна медицина Стоян Миланов дефинира случилото се в болничното заведение като тежка неточност на екипа, а от синдикалната секция на КТ " Подкрепа " в " Пирогов " оповестиха, че ще стачкуват против уволнението на сътрудниците си.

Министър Николай Петров разяснява пред публицисти във Враца, представен от Би Ти Ви, че се постановат още промени в системата за незабавна здравна помощ, в това число връщане на някои остарели правила, с цел да се предотврати ескалация на недоволството.

" Отново ще актуализираме тази заповед на мой предходник министър, че незабавният пациент се води в най-близкото лечебно заведение , само че няма да спрем дотук. В лечебното заведение пациентът остава и в случай че той не е профилен, лечебното заведение ще има грижата да го предислоцира в друго лечебно заведение, където профилът е по-добър, а не това да е грижа на екипа с колата за спешна помощ, който да чака и да изтърпи решението къде ще бъде пратен, в случай че не бъде признат тук ", съобщи министърът.

Друго, което има намерение да разпореди, е да бъдат подхванати ограничения за улеснение на околните на пациенти, умряли в болничното заведение . " Ще бъде един по-ясен правилник особено при пациенти, умряли в болница и техните близки, с цел да се улеснят тези хора в най-трудния от живота им миг. Нищо не коства една сестра или санитарка да изменажира ходенето и висенето по гишета тука за щемпел, там за входящ номер, с цел да създадем положително. Това няма да коства пари и мисля, че ръководителите на лечебни заведения ще го одобряват на драго сърце ", сподели Петров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР