Здравният министър на Северна Македония Венко Филипче обяви на пресконференция

...
Здравният министър на Северна Македония Венко Филипче обяви на пресконференция
Коментари Харесай

Северна Македония затваря всички граници и летището в Охрид

Здравният министър на Северна Македония Венко Филипче разгласи на конференция довечера, че се подхващат спомагателни ограничения за по-нататъшно попречване на разпространяването на ковид в страната.
„ Всички гранични сухопътни пунктове в Северна Македония ще бъдат затворени, като се изключи Табановце, Деве Баир, Кафисан и Блаце, които ще бъдат отворени за пасажери и транспортни средства. Да спре работата на летище " Свети деятел Павел " в Охрид, т.е. да затвори този граничен пункт 48 часа от приемането на тази мярка. Да се забрани влизането на задгранични жители от страни със междинен риск, в допълнение с тези с висок риск съгласно листата на СЗО, сподели Филипче.
Той добави, че на съвещание на държавното управление е взето решение за затваряне на всички молове, като се изключи супермаркети, хранителни магазини и аптеки.
„ Работата на кафенета, питейни заведения, клубове, казина и зали за спортни залагания е изцяло неразрешена. Всички заведения за публично хранене, които подготвят храна и продават храни, могат да работят, само че без гости и да продават по различен метод, т.е. да продават онлайн и да доставят отвън заведението за хранене “, означи министърът.
Той сподели, че стоенето вкъщи оказва помощ за опазване на публичното здраве и слага бариера по пътя на разпространяването на вируса.
Министър Филипче уточни, че респираторите не са проблем сега и че има задоволително.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 14 март
 
 
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР