Здравният министър на Испания Салвадор Ийя проведе видеоконферентен разговор с

...
Здравният министър на Испания Салвадор Ийя проведе видеоконферентен разговор с
Коментари Харесай

Испански министър изслуша Пике, Карвахал, Коке и Ияраменди

Здравният министър на Испания Салвадор Ийя организира видеоконферентен диалог с футболните звезди Жерард Пике, Даниел Карвахал, Коке и Асиер Ияраменди, оповестяват локалните медии.

Намерението на министъра беше да приказва с капитаните на тазгодишните испански участници в Шампионската лига. Капитанът на Барселона Лионел Меси и този на Реал Мадрид Серхио Рамос обаче са пропуснали срещата заради извинителни аргументи и са показали като свои заместници точно Пике и Карвахал. Изненадващо, вместо Дани Парехо от Валенсия присъединяване в диалога взел Ияраменди от Реал Сосиедад. " Прилепите " участваха в ШЛ през този сезон, до момента в който баските сега заемат последната квота за идващото издание на шампионата.

Reunión @deportegob (Irene Lozano) junto al Ministro de Sanidad (Salvador Illa) y Fernando Simón con los futbolistas vía telemática para conocer cómo será el inicio de Liga. Representantes:

Carvajal (Real Madrid)
Piqué (Barça)
Koke (Atlético)
Illarramendi (R. Sociedad)
— José Luis Sánchez (@JLSanchez78) June 2, 2020
Ийя се е поинтересувал от формата, в която се намират играчите, като им подсигурил, че утвърденият от държавното управление протокол за провеждането на мачовете е " най-напредналият в Европа ", макар че не съществува нулев риск. Футболистите, от своя страна, му отвърнали, че са поискали повече време преди да се върнат към игра. За това настоял Пике, който към този момент насочи същото искане към президента на Ла Лига Хавиер Тебас. Именно бранителят на каталунците е бил най-активен по време на диалога. Карвахал пък уверил министъра, че играчите на Реал Мадрид почитат и имат вяра в утвърдените от здравните управляващи правила за игра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР