Здравният министър Кирил Ананиев започва обиколка на болниците в страната.

...
Здравният министър Кирил Ананиев започва обиколка на болниците в страната.
Коментари Харесай

Ананиев представя нова методика за разходи за персонала в болниците

Здравният министър Кирил Ананиев стартира обиколка на лечебните заведения в страната. Целта е да показа новата методика за образуване на разноските за личен състав, съобщи кореспондент на БГНЕС.

С обиколката на терен ще се тества по какъв начин работи методиката и по какъв начин общинските и регионалните лечебни заведения реализират задачите си. „ В момента лечебните заведения имат своя запас, който са получили по разнообразни пътища – както от държавното управление, по този начин и от НЗОК. На процедура с всяка една болница ще проиграем по какъв начин методиката спомага за нарастване на работните заплати и какви проблеми биха зародили “, изясни министърът.

Методиката все още няма наложителен темперамент и няма да има наказания за лечебните заведения, в случай че не я съблюдават. По време на обиколката Ананиев е приготвил подготвена направена формула, която да предложи за на практика проби в лечебните заведения. Искаме да забележим дали някои медицински експерти не са подценени за сметка на други, изясни претекстовете си здравният министър.

Следващите години главен приоритет за държавното управление е възобновяване на въздушната авиация, счита Ананиев, който показа тематиката и пред депутатите на последния парламентарен надзор.

Министърът също е разговарял по въпроса с комисаря по въпросите на опазването на здравето и сигурността на храните Витянис Андрюкайтис. България ще упорства през идващия програмен интервал на Европейски Съюз от 2021 година това да е един от целите, тъй като страната ни е една от дребното в Европа без хигиеничен превоз. „ Дълбоко се надявам, че ще успеем да защитим финансиране за сред 3-5 хеликоптера “, надява се здравният министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР