Здравният министър Кирил Ананиев започва обиколка на болниците в страната.

...
Здравният министър Кирил Ананиев започва обиколка на болниците в страната.
Коментари Харесай

Здравният министър започва обиколка на болниците в страната. Показва как ще се формират заплатите


Здравният министър Кирил Ананиев стартира обиколка на лечебните заведения в страната. Целта е да показа новата методика за образуване на разноските за личен състав.

Увеличението на заплатите на медицинските сестри и лекари ще зависи от главната заплата на санитарите. Министърът на опазването на здравето предлага възнаграждението за сестрите да е в съответствие едно цяло и седем към това на санитарите, а на лекарите да е два пъти над базата. Формулата ще бъде препоръчана на лечебните заведения.

На обиколка в страната министърът на опазването на здравето ще обясни новата методика за образуване на разноските за личен състав. От ведомството оферират при стартова заплата от 560 лв. за санитар, за медицинските сестри да стане 952, а за доктор – да стартира от 1232 лв.:

"Това, което ще предложим и ще го тестваме, е, да вземем за пример в случай че приемем, че фелдшерът получава коефициент единица, 1,7 е за експертите за здравни грижи и 2,2 е за лекарите. Всяка една болница има свои вътрешни правила, въз основата на които те ще могат да разпределят спомагателните хонорари за реализирани резултати. Така ще забележим какво е съотношението сред обособените медицински експерти и дали някои от тях не са подценени за сметка на други ".

"При тестването на методиката ще забележим какъв % от общите доходи на дадена болница може да се отдели за заплати ", изясни още министърът:

"Ще забележим кои лечебни заведения стигат до началните съществени заплати по КТД, кои не стигат и за какво не стигат ".

От лечебните заведения в Бургас, Варна и Велико Търново стартира обиколката на министъра на опазването на здравето.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР