Здравният министър Кирил Ананиев смята, че шефът на здравната каса

...
Здравният министър Кирил Ананиев смята, че шефът на здравната каса
Коментари Харесай

Шефът на здравната каса попадна в капан, смята здравният министър

Здравният министър Кирил Ананиев счита, че шефът на здравната каса Камен Плочев самичък е попаднал в капан с дейностите си. Според министъра Плочев като " заслужен доктор " надали е влезнал в политически игри, само че не познава процедурите, което е довело и до заплетената обстановка.

През предходната седмица Ананиев изиска оставката на Плочев откакто шефът на здравната каса внесе писмо с искане за актуализация на държавния бюджет поради насъбрани задължения към здравни каси в други европейски страни за лекуване на българи в чужбина.

В утринния блок на " Нова телевизия " през днешния ден министърът изясни, че Плочев е изрекъл голям брой неистини като първо е отричал да е внасял писмото, след това, че подписът под него е подправен, че е бил заплашван и т. н. Самият Ананиев уточни, че не би заплашвал различен човек.

Знам, че нямам право да внеса неговата оставка, само че няма и законова спънка при избрани условия да желая неговата оставка, тъй като министърът на опазването на здравето организира политиката в тази сфера, разгласи Ананиев в отговор на упреците, че не може да желае оставката, защото шефът на здравната каса се назначава от Народното събрание.

Ананиев увери, че този скандал няма да попречи на проектите на министерството да направи плануваните промени в здравния бранш. Обяви, че е квалифициран най-хубавият рамков контракт до момента със здравните заведения, съгласно който цените на доста клинични пътеки са повишени сред 20 и 500 лева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР