Здравният министър Кирил Ананиев ще представи за обществено обсъждане нов,

...
Здравният министър Кирил Ананиев ще представи за обществено обсъждане нов,
Коментари Харесай

Ананиев пуска нова версия на здравна реформа с надеждата да е последна

Здравният министър Кирил Ананиев ще показа за публично разискване нов, модифициран вид за промяна на здравноосигурителния модел на 15 юли. Той разгласи това в петък на чуване в Народното събрание, близо година и половина откакто даде първичната поръчка да предложи нов здравен модел и 9 месеца откакто показа два разновидността за промяна, които в следствие минаха разискване в работни групи, само че без да са съпроводени с ясни планове.

“На 15 юли ще показва вид на здравноосигурителен модел, който още веднъж ще се разиска, уповавам се - за финален път, след което ще го показва пред Министерския съвет “, съобщи пред депутатите в петък Ананиев, който беше изслушан и дава отговор на въпроси по отношение на положението на лечебните заведения в Северозападна България. Темата нажежи пристрастеностите, откакто преди седмица Ананиев първо се разгласи за съществено преструктуриране със закриване на отделения в трите лечебни заведения във Враца, Видин и Монтана, само че по-късно се отметна и увери, че ще укрепва и трите лечебни заведения.

Изчакващата здравна промяна

На 26 септември 2018 година здравният министър Кирил Ананиев показа пред заинтригуваните страни два модела за смяна във финансирането на здравната система.

Най -общо първият модел предвиждаше цялостно унищожаване на монопола: Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е в директна конкуренция със застрахователните сдружения и всеки жител самичък избира къде да внася здравната си вноска от 8%. Срещу нея получава избран главен пакет медицински услуги (сегашния или друг от сегашния). Всичко над него се покрива от доброволни застраховки или кеш, както и сега.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР