Здравният министър Кирил Ананиев се срещна с медицински сестри от

...
Здравният министър Кирил Ананиев се срещна с медицински сестри от
Коментари Харесай

Ананиев обеща допълнителни средства на болницата в Козлодуй

Здравният министър Кирил Ананиев се срещна с медицински сестри от Козлодуй, които стачкуват поради ниско възнаграждение. Той ги увери, че пари ще има. За лечебните заведения в страната са отпуснати в допълнение 2 милиона лв. и половина. Очаква се тази година и приходът на болничното заведение в града да се усили с 16%.


Медицинските сестри от болничното заведение в Козлодуй споделят, че им се постанова да работят на две места, с цел да претърпяват. Според тях те са класическия образец за работещи небогати.

Даниела Станева работи като здравна сестра от 31 година, взима 570 лева Категорична е, че системата я е обрекла на оскъдно битие.
Даниела Станева: Когато те обезпечават на 500 лева, взимаш 206 лева пенсия. Повярвайте ми, имам право да съм недоволна, никой не може да ми каже, че не работя.
Според министър Ананиев лечебните заведения, в които е прибавен направения от здравното ведомство механизъм за финансово ръководство и надзор, просрочените отговорности понижават с към 30%. Затова той пое ангажимент към болничното заведение в Козлодуй, макар че е общинска, да помогне с правенето на разбор на приходите, разноските и подписаните контракти и по този начин спестеният запас да се употребява за хонорари на личния състав.
доктор Олга Николова, шеф на МБАЛ „ Св. Иван Рилски ": Няма болница, която да няма обвързване, тъй като този метод на финансиране на здравната каса, на минал пациент докара до тези неща.
Днешната среща бе уговорена, откакто в края на януари медиците от Козлодуй излязоха на митинг поради ниските си заплати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР