Здравният министър Кирил Ананиев се оплете в обяснения около проекта

...
Здравният министър Кирил Ананиев се оплете в обяснения около проекта
Коментари Харесай

Ананиев влезе в обяснителен режим за детската болница


Здравният министър Кирил Ананиев се оплете в пояснения към плана за Национална детска болница. По време на днешното чуване в отрасловата комисия в Народното събрание той съобщи, че не знае против какво стачкуват родители, архитекти, лекари и жители, които преди дни внесоха петиция против построяването на бъдещата болница върху скелето в двора на Александровска болница.

Всички споделят, че не одобряват плана. Няма план. Ние сега протестираме против план, който го няма. Сега изпълнителят има период до 1 година да създаде плана, сподели министърът, представен от БГНЕС. И продължи: „ Сега какво подлагаме на критика, вие знаете ли? Скелето? Скелето се подлага на критика без да са погледнати всички тези проучвания, които направихме януари предходната година “. Според Ананиев няма съображение да се трансформират проектите за болничното заведение. Защото тя е „ доста нужна за децата и техните родители “.

На въпрос за какво страната държи толкоз доста на това 40 годишно скеле, Кирил Ананиев отговори, че свалянето на скелето ще коства половината от плануванаъа сума за построяването на болничното заведение. Той разяснява, че изказванията, че ще бъде по-евтино да се построи всичко още веднъж, е изказване на хора, които не схващат от строителство.

Министърът твърди, че „ цялата процедура по построяването е изцяло транспарантна “. Направили сме всички вероятни изследвания до този миг за положението на структурата. Изпълнителят, който ще извършва плана, той също ще направи ново проучване въз основата, на което ще вземе най-правилното решение за продългаване на строителството, сподели ощеАнаниев.

Министърът беше безапелационен, че няма да бъде даден нито един лев допълнително от избраната сума. Той отхвърли казаното по-рано от представители на Националната гражданска самодейност „ За същинска детска болница “, които се срещнаха с президента Румен Радев, че страната няма пари да заплати на компанията, с която е подписала контракт за инженеринга.

Държавата няма да остави да не се построи многофункционална национална детска болница с най-съвременна техника и инсталация, при най-хубави условия да се лекуват нашите деца и внуци, безапелационен бе Кирил Ананиев.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР