Здравният министър Кирил Ананиев се е скарал на директора на

...
Здравният министър Кирил Ананиев се е скарал на директора на
Коментари Харесай

Здравният министър се скара за ограничения в болницата в Плевен

Здравният министър Кирил Ананиев се е скарал на шефа на университетската болница в Плевен поради въведени несъразмерни ограничавания поради ковид, заяви отрасловото министерство. От болничното заведение са били връщани хора, които имат потребност от хемодиализа, химиотерапия, лъчетерапия, ТЕЛК, се схваща от известието.

В града има досега два случая на инфектирани с ковид. Всичко по тематиката четете тук.

Министър Ананиев уточни, че е отчаян от това, което се е случило в Плевен, още повече след вчерашното му посещаване в града, при което се уверил от " отличната организация ", основана в границите на самото лечебно заведение.

" Заповедта е извънредно ясна - да се ограничи достъпът на външни лица, да се преустановят детските и женските съвещания, плановите интервенции и свижданията. Това са рестриктивните мерки, всичко останало би трябвало да се извършва от лечебните заведения ", изясни още Кирил Ананиев.

Той показва още, че следва от Турция да бъдат получени контрактуваните неотдавна защитни средства, паралелно с това се водят диалози и със страни от Европейски Съюз. Дискутират се и разнообразни разновидности по какъв начин общопрактикуващите лекари и търговците на дребно, каквито са аптеките, да бъдат снабдени с нужните им количества. Обсъжда се опцията това да стане посредством нарочни поръчки до районните здравни инспекции на територията на страната.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (272)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР