Здравният министър Кирил Ананиев откри нов акушеро-гинекологичен комплекс в старозагорската

...
Здравният министър Кирил Ананиев откри нов акушеро-гинекологичен комплекс в старозагорската
Коментари Харесай

Здравният министър откри ново родилно отделение в болницата в Стара Загора

Здравният министър Кирил Ананиев откри нов акушеро-гинекологичен комплекс в старозагорската университетска болница " Професор лекар Стоян Киркович ". Новото поделение е оборудвано с най-модерна здравна техника по европейски стандарт. Здравният министър разяснява заплатите на медиците и цените на клиничните пътеки за общинските лечебни заведения.

Стара Загора

Министър Ананиев разяснява удължаването на периода с четири години за придобиване на компетентност на общопрактикуващите лекари. По думите му по този начин няма да има обитаемо място без персонален доктор.

Кирил Ананиев - министър на опазването на здравето: Това е едно време, за което на тях ще им е задоволително. Това от една страна, а от друга вие знаете, че има план на нова разпоредба за специализациите и там подчертаваме върху специализацията на общопрактикуващите лекари.
Министър Ананиев акцентира, че се обмисля ново нарастване на заплатите на медицинските експерти. За покачването им ще се търси не краткотрайно, а дълготрайно решение.
Кирил Ананиев - министър на опазването на здравето: Знаем ролята на медицинския личен състав и експертите по здравни грижи, тъй че правя оценка и ще върша всичко допустимо за един дълготраен развой на увеличение на заплатите.
Болничните управления също ще могат да покачват заплатите на експертите по здравни грижи. През тази седмица ще се проведат диалози с Българския лекарски съюз за новата методика, по която се образуват разноските за личния състав и образуването на работните заплати и промени в лимитите на общинските лечебни заведения В Стара Загора министър Ананиев откри новото Акушеро-гинекологично поделение. В напълно обновените стаи ще могат да се настанят 40 родилки, а Клиниката по неонатология ще може да одобри 28 бебета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР