Здравният министър Кирил Ананиев обвини шефа на НЗОК в лъжа

...
Здравният министър Кирил Ананиев обвини шефа на НЗОК в лъжа
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Няма законова пречка да поискам оставката на шефа на НЗОК

Здравният министър Кирил Ананиев упрекна шефа на НЗОК в неистина и съобщи, че няма спънка да му изиска оставката. Той съжали, че един финансов проблем се е трансформирал в политически.

" Нямам и законова спънка при избрани условия да желая неговата оставка, защото министърът организира политиката в опазването на здравето ", изясни той по Нова телевизия. Той изрече най-малко 6 лъжи, заключи здравният министър, като още веднъж повтори, че на първо време шефът на НЗОК е отричал да е писал писмо до Народното събрание за задълженията на Касата, по-късно е споделил, че неговият автограф е подправен.

Ананиев отхвърли още, че за 4 месеца Плочев единствено един път се е виждал с него. За последно даже го поканил в кабинета си преди експлоадирането на абсурда с писмото до Народно събрание. Това е една от лъжите, какъв брой други неистини изрече, възмути се здравният министър.

Ананиев удостовери, че е приказвал предишния петък със Славчо Велков, само че и с останалите парламентарни групи, с цел да ги убеди, че не са правилни изказванията на шефа на НЗОК. Не го схващам като удар върху мен, съгласно мен самичък се забърка в тези неща, позволи Ананиев по адрес на Плочев, като добави, че шефът на Здравната каса не познава нормативната уредба и закона за здравното обезпечаване.

Не мога да си показва, че един подобен заслужен доктор може да се забърка в политически игри, разяснява Ананиев. По мотив изказванието на Славчо Велков, че министър е заплашвал Плочев, че няма да си откри работа в държавна болница, в случай че не си подаде оставката, министърът съобщи: " Не бих постъпил по този начин, че да заплаша различен човек ". Български жител няма да остане без лекуване, подсигурява още здравният министър.

Той посочи, че въпросните 270 млн. лева задължения към немски здравни каси са разсрочени с спомагателни съглашения. За тази година е планувано да изплатим 70 млн. Няма финансови аргументи да бъде отказано лекуването на български жител, даде обещание Кирил Ананиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР