Здравният министър Кирил Ананиев издаде четири заповеди във връзка с

...
Здравният министър Кирил Ананиев издаде четири заповеди във връзка с
Коментари Харесай

Без дискотеки, барове, нощни клубове и купони с повече от 10 души поне до края на месеца


Здравният министър Кирил Ананиев издаде четири заповеди по отношение на удължаването на изключителната епидемиологична конюнктура от 15 юни до 30 юни т.г. Четвъртата касае наложителната изолираност и/или болнично лекуване при доказани случаи на COVID-19, както и карантинирането на контактните лица. Основното в тази заповед е, че след изписване от лечебното заведение, лицата, диагностицирани с COVID-19, остават 14, а не 28 дни в домашна изолираност. Издадените все още на влизане в действие на тази заповед наставления, с които е предписана наложителна изолираност от 28 дни в домашни условия, се анулират със заповед на шефа на съответната районна здравна ревизия, след приключване на 14-дневна наложителна изолираност и при приемане на един негативен резултат от извършено проучване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19.

Всички лица, които идват на територията на Република България от Кралство Швеция, Обединено кралство Англия и Северна Ирландия, Кралство Белгия, Република Португалия и Нидерландия, както и от всички трети страни, като се изключи Република Сърбия, Босна и Херцеговина, и Черна гора, се слагат под карантина за период от 14 дни в дома или в друго място за настаняване. Това се показва в Заповед № РД-01-334/12.06.2020 година на министъра на опазването на здравето, която влиза в действие от 15 юни, понеделник.

Изключенията за слагане под карантина са детайлно написани в текста на заповедта.

Със същата заповед здравният министър подрежда на шефовете на районните здравни инспекции да анулират издадените наставления за слагане под карантина на лица, пристигнали у нас от Република Ирландия, Кралство Испания, Република Малта и Република Италия в интервала от 02.06.2020 до 14.06.2020 година

Всички лица, когато се намират в публичния превоз, в аптеките и лечебните заведения са длъжни да имат сложена защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост или друго средство, покриващо носа и устата, в това число забрадка, шал, шлем и други На всички други публични места носенето на маска е целесъобразно.

Това подрежда здравният министър със Заповед № РД-01-331/12.06.2020 година, която влиза в действие от 15 юни, понеделник.

Обръщаме внимание, че до 15 юни настояща остава Заповед № РД-01-262/14.05.2020 година

Считано от 15 юни до 30 юни не се позволяват визитите в нощни заведения, пиано-барове, нощни питейни заведения, клубове и други сходни. В същия интервал не се позволява провеждането на групови празненства на закрито с наличието на повече от 10 души, в т. ч. сватби, балове, кръщенета и други.

Това подрежда здравният министър със Заповед № РД-01-332/12.06.2020 година, която влиза в действие от 15 юни, понеделник.

Със същата заповед се позволява провеждането на спортни мероприятия навън и закрито при претовареност на местата до 50% от общия им потенциал и настаняване на фенове минимум през една седалка или при отдалеченост от 1,5 м. Същото изискване, за 50 % претовареност на местата, се отнася и за провеждането на конгреси, конференции, семинари и изложби, както и за провеждането на културно-развлекателни мероприятия, в това число театри, концерти, театрални прояви,  занятия от танцовото, креативното и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и други

Обръщаме внимание, че до 15 юни настояща остава Заповед № РД-01-302/03.06.2020 година

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР