Здравният министър Кирил Ананиев е подписал писмо-покана до директорите на

...
Здравният министър Кирил Ананиев е подписал писмо-покана до директорите на
Коментари Харесай

МЗ подканва болниците да заявят необходимите им онколекарства за е-търга

Здравният министър Кирил Ананиев е подписал писмо-покана до шефовете на лечебни заведения, които не са подали до момента планирани поръчки за нужните им онколекарства за идващите две години. Заявките са нужни за електронния търг, който цели да дефинира дистрибутори, които ще зареждат лечебните заведения с нужните им онколекарства до края на 2021 година.

Е-търгът е с планирана стойност 1.3 милиарда лв.. Заявки до момента са подадени от 203 държавни и общински лечебни заведения. 46 лечебни заведения не са подали поръчки, само че част от тях като да вземем за пример кожни диспансери и други не работят с подобен вид медикаменти, т.е. не всички следва да подадат поръчки. Ако болница, която въпреки всичко работи с тези медикаменти, и не подаде поръчка за нужните ѝ количества за потребностите на е-търга, това ще е нарушаване на финансовата дисциплинираност, за което ще им бъде потърсена отговорност.

Търгът цели да избере до 10 дистрибутора за доставка на всеки от лекарствените артикули, с които Министерство на здравеопазването ще подписа рамково съглашение, а по-късно лечебните заведения ще се зареждат единствено от тези дистрибутори при личните си публични поръчки.

Съгласно авансово оповестените условия, рамково съглашение за даден лекарствен артикул при е-тръга може да бъде подписано с най-вече 10 дистрибутора. Условието, те да се включат в рамковото съглашение, е тяхната цена да не надвишава с повече от 10 % най-ниската препоръчана на електронния търг.

Болниците ще договарят лекарствени артикули единствено с изпълнителите по рамковите съглашения, като цените, на които ще договорят, не могат да надвишават тези по рамково съглашение, само че могат да са по-ниски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР